Törteli Ferenc: ”A junior Eb felkészülés első hetében a kesztyűzéseké volt a főszerep”

Az idei junior Európa-bajnokságot a romániai Ploiesti városa rendezheti meg, a versenyre július 19-e és 31-e között kerül majd sor Romániában. A magyar junior válogatott kemény felkészülésben van a korosztályos Európa-bajnokságra, és Törteli Ferenc csapata arra készül, hogy a tavalyi sikereket megismételje.

Az Utánpótlás Magyar Kupán remekül szerepeltek juniorjaink, a korábbi évekhez képest népesebb mezőny gyúlt össze, és a minőség is kiemelkedő volt idén áprilisban. A csapat kiválóan szerepelt Szerbiában, a májusi Nemzetek Junior Kupáján, a vrbasi eseményen a magyar válogatott nemcsak tíz aranyérmet nyert, de minden trófeát is elvitt.

A hagyományos Bornemissza emlékversenyre június 5-e és 10-e között került sor Egerben, amelyen a junior csapat ismét maradandót alkotott erős ellenfelekkel szemben. A pozsonyi Olimpiai Reménységek Tornáján is káprázatosan szerepeltek juniorjaink, amely az utolsó verseny volt az Eb előtt. A 2007-es és a 2008-as korosztály képviselői remek formában dolgoznak a tatai edzőtáborban, mindenki egészséges, és várja az év fő versenyének a rajtját.

”Két és fél hetes edzőtáborban dolgozunk Tatán, ahol a junior csapat együtt készül a közelgő korosztályos Európa-bajnokságra. Az első héten a bő keret volt a táborban, egyes súlycsoportokban többen is dolgoztak velünk. Velünk együtt kesztyűzött és edzett a szerb junior válogatott is, így igazán parázs hetet zártak a fiataljaink.

Az első héten a kesztyűzéseké volt a fő szerep, több magyar csapat is segítette a munkánkat a szerbek mellett, ezért külön köszönetet szeretnék mondani Lantos Gyulának, és Ráth Mikinek. Elhozták tanítványaikat, hogy segítsék a közös munkánkat a junior Európa-bajnokságra.

Egy hete, hétfőn kezdtük a munkát, szombaton zártuk a felkészülés első részét, hétfőtől pedig már egy szűkített keret folytatja a munkát. Az elmúlt időszakban igazán sok, és hasznos mérkőzésen vettünk részt, amelyet ez a hét is több esetben igazolt. A végső utazó csapat összetétele még nem dőlt el teljesen, akad még pár kérdőjel.

A srácok jó formában vannak, a következő két hét már az élesítésről szól, a maximumot szeretnénk kihozni a csapatból. Úgy gondolom, hogy az idei keretünk is erős, és bízom a minél sikeresebb Európa-bajnoki szereplésben,” – mondta Törteli Ferenc a junior Eb-felkészülésről.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .