Trófeahalmozó sztáredző lesz Benzemáék új trénere – sajtóhír

Megbízható források szerint a szaúdi bajnokságban (Saudi Pro League) szereplő Al-Ittihad megtalálta az új edzőjét egy igazi nagyágyú személyében…

(Photo by Manuel Cortina/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Germán García Grova és César Luis Merlo egybehangzó információi szerint Marcelo Gallardo szóbeli megállapodást kötött a szaúdi Al-Ittihad csapatával, ahol napokon belül bemutathatják őt az együttes új vezetőedzőjeként.

A 47 éves argentin szakember 2014 és 2022 között 14 trófeát nyert a River Plate edzőjeként, a hőn áhított bajnoki címet a 2021-es országos bajnoki kiírásban hódították el először, miközben hat alkalommal nyertek nemzetközi trófeát. Az igazi terepe az egyenes kieséses szakaszok voltak – a Libertadores-kupa ideit megelőző négy kiírásában mindig eljutottak legalább az elődöntőig. A különféle hazai kupasorozatokban is eredményesek voltak, regnálása alatt háromszor nyerték meg az argentin kupát és kétszer a szuperkupát.

A klub egykori kiváló játékosának irányításával a “milliomosok” 2015-ben és 2018-ban a Libertadores-kupát, 2014-ben a Copa Sudamericanát nyerték meg, három alkalommal pedig a Recopa Sudamericanát zsebelték be.

A Rivertől való tavaly év végi távozása óta Gallardo több európai csapat ajánlatát is elutasította, a hírek szerint többek közt az AFC Ajax, az Olympique Marseille, a Villarreal és a Sevilla is felkereste őt, azonban egyik projekt sem keltette fel az érdeklődését.

A szaúdi ligában címvédő Al-Ittihad a vártnál gyengébben szerepel a 2023-as kiírásban, noha olyan játékosokat foglalkoztat, mint Karim Benzema, N’Golo Kanté vagy Fabinho. A csapat közelmúltbeli mérsékelt eredményei miatt menesztették Nuno Espirito Santót az együttes kispadjáról.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Trófeahalmozó sztáredző lesz Benzemáék új trénere – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.