Újabb dél-amerikai kapitány munkáját köszönték meg – sajtóhír

A dél-amerikai vb-selejtezőkben gyengélkedő Peru válogatottja a hírek szerint szövetségi kapitánya leváltása mellett döntött…

(Photo by Martín Fonseca/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Germán García Grova információi szerint a perui labdarúgó-szövetség úgy döntött, hogy meneszti a helyi válogatott szövetségi kapitányát, Juan Reynosót, akivel még a szerződése felbontását tisztázniuk kell, majd hivatalosan is bejelenthetik a távozását.

Az 54 éves szakember tavaly augusztusban vette át a perui válogatott irányítását, melyet azóta mindössze 14 tétmérkőzésen vezetett. Reynoso regnálása alatt Peru négy győzelmet, három döntetlent és hét vereséget regisztrált, miközben a dél-amerikai vb-selejtezők során egyedüli nyeretlen csapatként sereghajtók hat forduló után. A tréner korábban kizárólag hazájában és Mexikóban dolgozott, a Cruz Azul és a Puebla edzője volt.

A 2018-as vb-részvétel és a 2022-es sikertelen pótselejtező idején még Ricardo Gareca volt a szövetségi kapitány, aki azonban hét év után tavaly távozott a posztjáról, azóta pedig jelentős visszaesés ment végbe az eredményeket illetően.

A szeptemberben kezdődött dél-amerikai vb-kvalifikáció során már Paraguay, Bolívia és Chile is leváltotta a kapitányát, míg a vb-címvédő argentin válogatott szövetségi kapitánya ugyancsak kilátásba helyezte a lemondását.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Újabb dél-amerikai kapitány munkáját köszönték meg – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.