Újabb horvát játékost igazolt Kazahsztánból a Kisvárda – HIVATALOS

Bernardo Matic leigazolása után az NB I-ben sereghajtó Kisvárda már a második játékosát szerződtette a télen Kazahsztánból…

A Kisvárda hivatalos oldalán erősítette meg, hogy szerződtette a kazah Aktobe csapatától a horvát támadót, Andrija Filipovicot.

A 26 esztendős horvát csatár annak idején megfordult a Juventus és a Spezia utánpótlásában is, majd a felnőttek közt az ugyancsak olasz Siena, a horvát Gorica, a szlovén Mura, a holland NAC Breda, az albán Partizani, valamint a szintén kazah Atyrau csapatában szerepelt, mielőtt tavaly legutóbbi állomáshelyére került.

“Nem volt könnyű a távoli Kazahsztánban a számomra, nyitott voltam a váltásra, és gyorsan kellett döntenem, hogy elfogadom-e a Kisvárda megkeresését, és végül igent mondtam az ajánlatra, most pedig itt vagyok. Fiatal koromban esélyem nyílt Olaszországban eltölteni másfél évet, a Juventus utánpótláscsapatában is játszottam, ez nagy lehetőség volt számomra, hogy futballistaként és emberként is fejlődjek, jobbá váljak. Egyelőre nem sokat tudok a magyar bajnokságról és az új csapatomról, de biztos vagyok benne, hogy mire kezdődik a szezon, mindenben képben leszek. A személyes céljaim arra vonatkoznak, hogy a gólszerzés és az asszisztok terén ott folytassam, ahol Kazahsztánban abbahagytam, és ezzel is hozzásegítsem ahhoz a csapatot, hogy a tabellán felzárkózzon a szezon végére a középmezőnyhöz” – mutatkozott be az új igazolás.

“Andrija Filipovic technikai tudása megfelel az elvárásainknak, és mivel támadófronton voltak hiányosságaink az utóbbi időszakban, erősítésre szorultunk, és a megszerzésével versenyhelyzetet teremtettünk csatárposzton. Új játékosunk több szerepkörben is bevethető, ez is amellett szólt, hogy megszerezzük őt. Olyan ballábas játékosról van szó, aki a pontrúgások elvégzésénél is veszélyes, ilyen futballistára is szükségünk van ahhoz, hogy hatékonyabbak legyünk” – tette hozzá Révész Attila sportigazgató.

fociclub

A Újabb horvát játékost igazolt Kazahsztánból a Kisvárda – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.