Újabb remek magyar cyclo-cross eredmények

Takács Zsombor Szlovákiában nyert C2-es versenyt, miközben Vas Barnabás a Toi Toi Kupa második fordulójában brillírozott.

Mladá Boleslav adott otthont a cseh Toi Toi Kupa második fordulójának október 7-én, szombaton. A C2-es viadal a Stepanka erdőparkban zajlott egy 2760 méteres technikás nyomvonalon. A juniorok versenyében természetesen ott volt a kolíni első forduló győztese, Vas Barnabás (Cube-Csömör), aki ezúttal is remekelt, habár hatalmas csatában végül alulmaradt a cseh David Friedel (DK Bikeshop Racing) ellenében. Vas a második helyével húsz UCI világranglista pontot szerzett. A junior lányoknál Mudra Málna (GreenRiders) állt rajthoz, aki két kör hátránnyal a 25. lett.

Másnap a szlovákiai Szelcsén is rendeztek egy C2-es versenyt, amelynek már a korosztályos viadalain is számos magyar kerekes mérettette meg magát. A bringásokra egy 2700 méteres, többnyire erdős területen futó nyomvonal várt.

A tizenhárom éven aluliak még egy rövidített távot teljesítettek, a lányok futamát Hegedűs Heléna (Cube-Csömör) nyerte meg, húsz másodperces előnnyel célba érve a riválisai előtt. A fiúknál szlovák siker született, legjobb magyarként Szilasi Dániel (Superior Racing Team) érkezett a negyedik helyen, de Molnár Ágoston (Delta MTB Sopron) és Kovács Béla (DSI Cycling Team) is befért a legjobb tíz közé, konkrétan a hetedik, valamint a nyolcadik helyen végezve.

Az U17-esek már a teljes körön küzdhettek, itt a fiúknál Berencsi Benedek (Superior Racing Team) a negyedik, Vizi Gáspár (DSI Cycling Team) pedig az ötödik helyet csípte el.

A junior lányok és fiúk már hét kört tekertek. A hölgyek versenyében Mudra Málna (GreenRiders) képviselte a magyar színeket, aki a remeknek mondható tizedik helyen zárt, ezzel egy UCI világranglista pontot szerezve. A fiúknál Takács Zsombor (Superior Racing Team) diadalmaskodott, igencsak magabiztos, több mint fél perces fórral győzve, ezzel nem mellékesen harminc UCI pontot kasszírozva.

Az aktuális világranglistán is remekül állnak a magyar juniorok: Takács Zsombor 90 ponttal a 6., Vas Barnabás pedig 85 ponttal a 7.

EREDMÉNY

Magyar Kerékpáros Szövetség