Újabb szegedi címvédés a kajak-kenu bajnoki pontversenyben

MH/MTI
2023. november 16. csütörtök. 13:27

A győztes Tisza-parti egyesület mintegy 100 ponttal javított tavalyi pontszámán, így több mint 450 ponttal előzte meg az ismét második Győrt.

„Rendkívül bonyolult és összetett fejlődési folyamat eredménye ez az újabb siker” – mondta az MKKSZ honlapjának Petrovics Kálmán, az MVM Szegedi VE klubigazgatója. „Sík Márton szakmai igazgatónk irányításával jól szervezett csapatmunka folyik az egyesületünkben, mindenkinek megvan a feladata és a felelőssége. Gratulálok a teljes stábunknak, a versenyzőknek, az edzőknek, a szakembereknek, akik nem csak az egyesületért, de az egész kajak-kenu sportért dolgoznak a mindennapokban. Egy nagyon erős háttérbázist tudtunk kiépíteni az elmúlt időszakban, a sportszakma mellett a gazdasági területek és a létesítményvezetés is nagyon stabilan működik.”

A klub mottója az, hogy „Bajnokokat nevelünk”, Petrovics Kálmán szerint mindkét szót külön-külön értelmezik.

„Nemcsak a versenyeredményekben mérjük a bajnokokat, hanem olyan bajnokokat nevelünk, akik időszakról időszakra le tudják önmagukat győzni és jobb teljesítményt tudnak nyújtani. A nevelésnél pedig nem csak az edzésekre gondolunk, hanem embereket is nevelünk. Akár kiemelt eredményt ér el a sportoló, akár nem, a személyiségfejlődéséhez próbálunk hozzájárulni, hogy hogyan tudják majd a sportban tanultakat hasznosítani a mindennapi életükben” – mondta.

Az MKKSZ 2023-as Év sportolója díjkiosztóján a szegediektől Nádas Bencét, Nagy Biankát, Kiss Ágnest és Varga Katalint is díjazták. Az edzőknél Hüvös Viktort a gyorsasági szakág, Fürdök Gábort az utánpótlás legjobb edzőjének járó díjjal tüntették ki.

„Egyre nehezebb a fiatalokat motiválni és olyan élményeket adni nekik, amiért vállalják azt az irdatlan nagy munkát. Ezért is nagyon fontos a példaképek jelenléte, akik tudják bizonyítani, hogy igenis el lehet jutni a csúcsra” – árulta el a klubigazgató.

Azt is elmondta, hogy az egyesületi stratégiában van néhány kiemelt terület, amelyben mindenképpen további előrelépés szükséges.

„Ilyen például a női versenyzők arányának a javítása, és ennek az egyensúlynak a felállítása, hiszen a női kajakosok és kenusok jóval kevesebben vannak az egyesületben. Ezen felül a szabadidősport is egy ilyen fejlesztési terület a stratégiánkban. Természetesen ezek mellett minden területen szeretnénk tovább fejlődni, nincs olyan, hogy ne lehetne valamit jobban, hatékonyabban csinálni” – zárta szavait Petrovics Kálmán.

Írta a Magyar Hírlap