Újabb UCI Europe Tour verseny a V4 sorozatban

Huszonhárom csapat mintegy 140 versenyzője áll rajthoz július 22-én Debrecenben, harcba szállva a világbajnoki kvalifikációs pontokért az Ibrányig kijelölt 156,5 kilométeres, teljesen sík útvonalon.

A Visegrádi Csoport országainak – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – közös munkássága immár 26 éves múltra tekint vissza. A közös érdekeken és kölcsönös bizalmon alapuló együttműködés az elmúlt években fokozatosan elmélyült és kiszélesedett, így ma már nem csak a négy ország külpolitikájának fontos része. A nagyszabású eseménysorozattal kapcsolatban megfogalmazódott az igény, hogy a Visegrádi Együttműködés szellemisége, civil vonatkozása a sport útján is kerüljön kiterjesztésre.

A Visegrád 4 Kerékpárverseny (Visegrad 4 Bicycle Race) fentiek alapján indult el lengyel kezdeményezésre 2013-ban. Mára a versenysorozat komoly rangot vívott ki magának Európában, a négy ország egy-egy UCI Europe Tour egynaposán évről-évre egyre nívósabb csapatok indulnak, a magyarországi versenyre idén például már egy pro-kontinentális sor, nevezetesen a lengyel CCC Sprandi Polkowice is nevezett.

A Visegrád 4 Kerékpárverseny elindulásának ötödik évfordulója alkalmából a sorozat hazai versenyeinek szervezője, a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület idén egy külön sorozatot is indít Visegrad 4 Special Series néven. 2018. július 22-én Debrecenben rajtol és Ibrányban ér célba a nemzetközi szövetség (UCI) Europe Tour versenynaptárában szintén 1.2-es besorolással szereplő egynapos viadal mezőnye, ismét csak tökéletes lehetőséget kínálva a magyar versenyzők számára, hogy hazai pályán küzdjenek a világbajnoki kvalifikációért. A versenyen az első tíz helyen célba érkező kerekes gyűjthet pontokat, sorrendben 40-30-25-20-15-10-5-3-3-és 3 pont formájában.

A pontszerzésre meg is van az esély, hiszen a teljesen sík pályán több hazai versenyző is komoly győzelmi esélyekkel indul, ráadásul egyik helyszín sem ismeretlen a magyar keresek számára. Debrecen ugyanis évtizedek óta a magyar kerékpársport egyik fellegvára, az utánpótlás egyik fontos bázisa, míg Ibrány az elmúlt tíz évben vált a szabolcsi kerékpáros élet központjává, többször is otthont adva az országúti és időfutam bajnokságnak.

A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 Kerékpáros-sorozat magyar futamainak hivatalos honlapján (http://www.v4kerekparverseny.hu/) találhatók

 

The post Újabb UCI Europe Tour verseny a V4 sorozatban appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .