Úszó Vk, Athén, 3. nap: érem nélkül zártuk a harmadik napot

A szerencséjüket Budapestre, a Világkupa záró állomására (okt. 20-22.) tartogatják úszóink – 5 döntőből 3 versenyzőnk a negyedik helyen ért célba, Szabó Szebi 3 századdal maradt le a bronzéremről. A medencés Világkupa-sorozat idei második, athéni állomásának zárónapján 5 magyar jutott döntőbe. 

Holló Balázs indította a délutáni programot a 400 vegyes döntőjével. Tegnap 200 vegyesen ötödik lett, ma, a fő számában mindössze 75 századdal maradt le a bronzérmet jelentő harmadik helyről (4:18.93).

Késely Ajna, jó nevezési idején köszönhetően délután úszhatta le az 1500 gyorsot, 16:25.92-vel Hollóhoz hasonlóan a negyedik helyen zárt. Neki azonban a harmadik hely picit távolabb volt, közel öt másodpercre volt a bronzérmes pozíció.

Szabó Szebi a tegnapi ötven hátas kirándulása után ma a fő számában ugrott vízbe, 50 pillangón. A délelőtti előfutamból az ötödik idővel kvalifikálta magát a döntőbe, és a mai nap ő sem tartozott a szerencsések közé – Szebi 3 századdal csúszott le a bronzról. Három tizedet javított ugyan a reggeli idején, azonban 23.35-ös idő a negyedik helyre volt elegendő.

Szabó-Feltóthy Eszter 200 háton 2:14.33-mal a hetedikként ért célba, Márton Ricsi 1:50-en belüli időt úszott 200 gyorson (1:49.96), amivel a hatodik helyen végzett.

A Világkupa-sorozat második, athéni állomását a 8 fős magyar csapat Márton Ricsi ezüst- és Pádár Niki bronzérmével zárta. Emellett rengeteg döntős helyezéssel (amelyek közül öt negyedik) hagyják hátra a görög fővárost.

Ne felejtsétek, hétvégén Budapestre, a Duna Arénába látogat a világ úszósportjának krémje – a Világkupa-sorozat záró állomását október 20-22. között rendezik a Duna Arénában! Szurkoljunk a helyszínen a magyaroknak!

Jegyekért kattints ide.