Vas Blanka második Hoogerheideben a világkupán!

Vas Kata Blanka második helyen ért célba a terepkerékpár (cyclocross) világkupa-sorozat vasárnapi versenyén a hollandiai Hoogerheideben.

Az SD Worx-Protime sportolója mindössze egy másodperccel maradt el a győztestől, a hazai pályán versenyző Fem van Empeltől. Vas hamar felküzdötte magát az élmezőnyhöz és már a hatkörös verseny felénél dobogós helyen állt, majd az utolsó körben megelőzte Lucinda Brandet, akire végül 10 másodpercet vert.

A 22 éves magyar sportoló legutóbb tavaly októberben állhatott pódiumra, amikor megnyerte az oisterwijki állomást. Vas Kata Blanka legközelebb a jövő pénteken kezdődő terepkerékpáros világbajnokságon áll rajthoz, a csehországi Táborban.

Vas Blanka mellett több magyar versenyző is pályára lépett Hollandiában. Nagyszerű eredményt ért el 7. helyével Bruchner Regina a junior női mezőnyben. A junior férfiak közt Takács Zsombor a 27. helyen ért célba, Zsembery Boldizsár sajnos nem tudta befejezni a versenyt, az U23-as férfiak futamában pedig Endrédi Máté a 44. helyen végzett.

EREDMÉNY

Magyar Kerékpáros Szövetség