Vecsernyés Dávid: „Még csak barátkozom a bronzéremmel.”

A Glasgowban megrendezett torna Európa-bajnokságon a magyar férfi-válogatottból Vecsernyés Dávid bronzérmet szerzett. A Budapest Honvéd versenyzője pedig lassan megbarátkozik a gondolattal, hogy nyújtón a kontinens legjobbjai közé tartozik.

Mit jelent Európa-bajnoki bronzérmesként felkelni reggel, meg lehet szokni?
– Igazából, nem erre készültünk, meg volt az előzetes célkitűzés, de őszintén szólva ezt azért jóval sikerült túlteljesíteni. próbálom megszokni, barátkozom a gondolattal, de nagyon jó érzés, az hogy Európában én vagyok a harmadik legjobb nyújtós.

Azért amikor a sportág egyik halhatatlanja Epke Zonderland elismerően megveregeti a válladat, az nem lehet kellemetlen érzés.
– Nem valóban nem az. Nekem nagy álmom volt mindig is a hollanddal együtt döntőzni. Korábban sok versenyen szerepeltünk együtt, de ezidáig döntőben még nem mérhettük össze a tudásunkat, örülök, hogy most ez is sikerült.

Rengetegen szorítottak érted, értetek a verseny ideje alatt innen Magyarországról. Éreztél ebből bármit is?
– Igen és nem. Amikor ugyanis döntőbe kerültem akkor rengeteg üzenetet kaptam. De miután hazajöttem az éremmel, akkor éreztem csak igazán, hogy mennyien örülnek nemcsak az én, hanem az egész magyar torna sikerének.

A hazatérésed után visszanézted illetve az edzőkkel, csapattársakkal visszanéztétek a döntőben bemutatott gyakorlatot, kielemeztétek?
– Rengeteg alkalommal visszanéztem. Szerencsére technikai hiba nem volt a gyakorlatban, inkább kisebb tartás hibák, de az nem tetszett, abból sok volt. Most azon vagyok, hogy ezeket kijavítsuk és valamivel szeretnénk is erősíteni a VB-re, ami elég nehéz lesz, hiszen rövid az idő.

Arról meséltél, hogy milyen elvárásokkal indultál neki az EB-nek. Ilyen szereplés után, mi lesz a Világbajnokságon? Minden bizonnyal jobban figyelnek rád az ellenfelek.
– Biztosan oda fognak figyelni, hiszen voltam egy-két világversenyen, de a döntőben még nem. Szerintem erre mindenki felkapta a fejét. Emellett nagyon kíváncsi vagyok a bírókra is, hiszen a világ minden tájáról érkeznek majd, érdekel, nekik hogyan tetszik majd a gyakorlatom.

The post Vecsernyés Dávid: „Még csak barátkozom a bronzéremmel.” appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .