Rio 2016 – A Megváltó Krisztus-szobornál a láng

Szép, tiszta időben érkezett az utolsó kilométereken az olimpiai láng Rio de Janeiro egyik jelképéhez, a Megváltó Krisztus-szoborhoz a Corcovado-hegy tetejére.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 5. Isabel egykori brazil röplabdázó, az olimpiai láng stafétájának tagja és Isabel Barroso Salgado, Rio de Janeiro érseke a riói Megváltó Krisztus-szobornál a fáklyával 2016. augusztus 4-én, a riói játékok kezdete elõtti napon. (MTI/AP/Felipe Dana)

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 5.
Isabel egykori brazil röplabdázó, az olimpiai láng stafétájának tagja és Isabel Barroso Salgado, Rio de Janeiro érseke a riói Megváltó Krisztus-szobornál a fáklyával 2016. augusztus 4-én, a riói játékok kezdete elõtti napon. (MTI/AP/Felipe Dana)

Helyi idő szerint péntek reggel a korábbi olimpiai résztvevő röplabdázó, Isabel szemeibe könnyek szöktek, amikor a szobor karjai alatt magasba emelte a lángot. Rio érseke, Orani Tempesta és a város polgármestere, Eduardo Paes is részt vett az ünnepségen.
Továbbra is titokként kezelik, hogy a 12 494 futó közül ki lesz az utolsó, aki a nyitóünnepségen, a Maracana Stadionban meggyújthatja a lángot. Sajtóhírek szerint az egyik jelölt a futball-legenda Pelé.
A láng április 20-án indult útjára Görögországból. Brazíliában 325 városon át, szárazföldön több mint 20 ezer, repülőn pedig több mint 10 ezer kilométert tett meg.
Eduardo Paes azt kérte a hatmilliós város lakóitól, hogy ha tehetik, akkor ne csak a megnyitó alatt, hanem végig a játékokon maradjanak otthon. A polgármester szerint ezzel elkerülhetők lennének a forgalmi dugók.
“A következő napok zavarosak és vidámak lesznek, a városnak nagyon fontos a sikeres rendezés és ehhez az is hozzátartozik, hogy a sportolók mindig el tudjanak jutni a versenyek helyszínére” – tette hozzá a városvezető.
Az első dél-amerikai olimpia augusztus 21-ig tart és összesen 306 versenyszámban avatnak bajnokot.

 

Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .