5000 hölgy Magyarország egyetlen női futóeseményén!

Június 4-én került megrendezésre a 28. ALDI Női futógála, Magyarország legszebb futóeseménye, a Népliget csendes és nyugodt környezetében.

Kellemes futóidőben, 22 fokban indult el 9:30-kor a 2,5 km-es futam, ahol több száz iskolás, fiatal sportoló és lelkes amatőrök is rajthoz álltak. A rajtot dr. Bősz Anett, Budapest főpolgármester-helyettese lőtte el.

A nap programja a családok 1000 méteres távjával folytatódott, akik szeretteikkel, gyermekeikkel álltak rajthoz, hogy közösen – sokszor kézen fogva – egy életre szóló élményt szerezzenek.
Ezt követően a váltóé volt a főszerep, ahol – a családi futam mellett – férfiak is csatlakozhattak a jellemzően női mezőnyhöz.

A nap egyik fő versenyszáma a 12-kor rajtoló 10 km volt, ahol közel 1300 futó várta izgatottan, de mégis óriási lelkesedéssel és motivációval a dudaszót, hogy egyéniben vagy váltóban teljesítse a távot. 8 km-ig fej-fej mellett küzdöttek a lányok, az utolsó két kilométeren viszont egyre nőtt a különbség, így végül Soós Dorka jött be abszolút elsőként, 37:39-es idővel, Szekeresné Bakonyi Fruzsina lett a második, 37:52-es eredménnyel, míg
a dobogó harmadik fokára Bogdándi Virág állhatott fel 38:48-al. A legnépesebb mezőnyt felvonultató futam az 5000 méter volt, ahol több, mint 1300 futó állt rajthoz.

Az indulók csaknem egynegyede először teljesítette versenykörülmények között ezt a távot. A végső győzelem már a táv harmadánál kialakult: abszolút első helyen Lesku Enikő végzett 17:54-el, őt Juhász Dorottya követte, 18:55-el, harmadikként pedig Bogdándi Virág ért célba, 18:57-el. Az esemény célba érkezőit minden versenyszámban egyedi befutóéremmel és a szponzornak köszönhetően gazdag befutócsomaggal várták a szervezők. A célba érés után kicsik és nagyok a Népliget árnyas zöldjében pihenhették ki magukat. A kiállítók kifejezetten nőknek szóló, családos és gyermekes programokat is kínáltak a résztvevőknek.

Az ALDI Magyarország 2 millió Forinttal támogatta a Suhanj! Alapítványt, míg futóink 220.000 Forinttal járultak hozzá az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület felvilágosító, prevenciós munkájához.

További eredmények: https://bsieredmenylista.hu/aldi-noi-futogala-2023/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .