Bronzérmek a kendo Hungária Kupán

Két harmadik helyezést értek el a magyar kendósok a 24. alkalommal megrendezett Hungária Kupán. A rangos kétnapos viadalon 21 ország közel 200 versenyzője indult. A nők között Bőviz Marina állhatott fel a dobogóra, a csapatversenyben pedig a Magyar-Japán Kendo Klub együttese szerzett bronzérmet.

Küzdőszelleméért külön elismerésben részesült Dubi Attila, aki a férfiak között Fighting Spirit-díjat kapott. 

A versenyt szeminárium előzte meg, amelyet három világszerte elismert – 8. dan fokozatú – japán mester, Koji Kato, Kazuo Furukawa és Yoshimi Higashi irányítottak. Utóbbi mester a versenyt követően kihangsúlyozta: elégedett a vívások színvonalával, és örömmel tapasztalta, hogy az összegyűlt kendósok megfelelő hozzáállással gyakorolnak.

A megfelelő hozzáállás azért kiemelkedően fontos, mert a kendo elsősorban nem versenysport. Megtanulásához hozzátartozik a versenyzői tapasztalat, de az csak része a harcművészet ismeretének. A kendo ugyanis a japán vívás művészete, és története egészen a szamurájok koráig nyúlik vissza. A gyakorlások és a vívások során bambuszból készült kardot használnak. Mivel a kendóban nincsen előre meghatározott mozgássor, így a támadás és védekezés képességének elsajátításán túl a legfőbb cél a lelki erő fejlesztése, a lélek edzése.

A XXIV. Hungaria Kendo Kupa eredményei. Férfi: 1. Aljosa Vuksanovic – Makoto (SRB), 2. Jouke van der Woude – Renshinjuku (NL), 3. Panagios Kapnidis – Athens (GRE), 3. Milos Jovanovic – Beograd (SRB). Fighting Spirit: Dubi Attila – SZJKK (HUN), Maciej Wierzbowski Warszaw (POL)

Nők: 1. Asteria Akila – Athens (GRE), 2. Lisa van Laecken (BEL), 3. Bővíz Marina – MJKK (HUN), 3. Manuela Hoflehner – Linz (AUT). Fighting Spirit: Alina Gdeczyk – Wroclav (POL), Paula Stepanova – Nozomi (CZE)

Senior: 1. Mihai Dutescu – Ikada (ROM), 2. Dimitris Kalkovalis – Ronin (GRE), 3. Baumruk Filip – Kacubo (CZE), 3. Szőke László – Mushin (HUN)

Fighting Spirit: Márkus Csaba – Bakony (HUN), Darko Perovic – Royal (SRB)

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .