Ritmikus gimnasztika: Túl az Európa-bajnokság főpróbáján

A felkészülés utolsó szakaszához érkezett a bakui ritmikus gimnasztika Eb-re készülő magyar junior együttes kéziszercsapat.

A magyar junior együttes kéziszercsapat is részt vett a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság főpróbáján, amelynek az Baku adott otthont, ahol a kontinensviadalt is rendezik. A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza alkotta válogatott összetettben a hatodik helyet szerezte meg, valamint bejutott az 5-szalag döntőjébe is, ahol szintén hatodikként zárt.
A versenyről a junior válogatott edzője, Lauber Zsófia elmondta: ez a viadal kiváló lehetőséget biztosított a lányoknak az akklimatizálódásra, hogy megszokják a környezetet, a versenyhelyszínt. A válogatott további felkészülésével kapcsolatban hozzátette, nem utaznak több viadalra a bakui Eb-ig, főleg hazai bemutatókon vesznek majd részt. Kiemelte, nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlatok kiviteli pontosságára, e mellett mentálisan is felkészítik a csapatot. A ritmikus gimnasztika Eb-re kialakult az utazók névsora is. A hatfős keretet három, az MTK Budapest színeiben induló versenyző Fodor Nadin, Kis Janka, Varga Lujza, a Hegyvidék SE-ből Magyar Hanna, Somhegyi Réka és a Lovasakadémia SC-t képviselő Farkas Júlia alkotja, amely május 12-én utazik a viadal helyszínére. A junior együttes kéziszercsapat a kontinensviadalon 5-karikával és 5-szalaggal szerepel.

Lauber Zsófia, magyar junior együttes kéziszercsapat edzője: A hétvégi verseny nagyon jó alkalom volt a lányoknak arra, hogy alkalmazkodjanak a kinti körülményekhez, mondhatni ez volt az Eb főpróbája. Ami biztos, a kontinensviadalon hibátlan gyakorlatra lesz szükségünk ahhoz, hogy a legjobbak közé jussunk. Mindenképpen szeretnénk a nyolcas fináléba kerülni, ennek rendel alá mindent az edzői stáb, Deutsch-Lazsányi Erika, a szakmai csapatot vezeti, Márton Mínea, illetve jómagam a lányok felkészülését koordináljuk.

The post Ritmikus gimnasztika: Túl az Európa-bajnokság főpróbáján appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .