EURO-2016 – Az írek ellen bizonyíthatnak a belgák

A torna egyik nagy esélyesének kikiáltott belga labdarúgó-válogatott a gyenge kezdés után az írek ellen bizonyíthat a franciaországi Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában.
belga_csapat

A világranglista legjobb európai csapatát (2.), sztárjátékosokkal a kezdőcsapatban a nyitókörben gyakorlatilag leiskolázta az olasz válogatott, amely rendkívül fegyelmezetten és taktikusan aratott 2-0-s győzelmet.
Az írek ezzel szemben harcos és kemény csatát vívtak a Zlatan Ibrahimoviccsal felálló svédekkel, s megérdemelten szereztek egy pontot.
A belgák legjobbjai közül többen is mélyen tudásuk alatt teljesítettek az olaszok ellen, nagy kérdés például, hogy a Premier League elmúlt idényében 18 gólos Romelu Lukaku bennmarad-e a kezdőcsapatban.
A belga és az ír válogatott összesen 13 alkalommal találkozott egymással, ötször a belgák nyertek, öt döntetlen mellett három ír siker született, igaz, a legutóbbi ír győzelemmel zárult meccset kereken 50 évvel ezelőtt, 1966 májusában játszották.
A egyik legemlékezetesebb párharcukat 1997-ben vívták, akkor éppen a franciaországi világbajnokság pótselejtezőjében találkoztak egymással, Dublinban 1-1-es döntetlen született, míg a brüsszeli visszavágón a 2-1-es hazai győzelemmel a belgák ünnepelhették a kijutást.
A találkozót szombaton 15 órától Bordeaux-ban – Marc Wilmots szövetségi kapitány korábbi csapatának otthonában – a török Cüneyt Cakir sípjelére kezdik.

 


Forrás: www.xlsport.hu – RSS