EURO-2016 – Kétgólos hátrányból felállva játszottak döntetlent a csehek

A cseh válogatott 0-2-ről felállva 2-2-es döntetlent játszott a horvát csapattal a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában.
horvat-cseh

A 86. percben a cseh kapu mögötti horvát lelátóról petárdák repültek a pályára, miután pár perccel korábban felvonultak a szurkolók elé a biztonságiak, majd horvát drukkerek egy csoportja egymásnak esett. Állt a játék, emiatt a bíró kilenc percet hosszabbított, s a csehek egyenlítése a ráadásban jött össze.
Eredmény, D csoport, 2. forduló:
Horvátország-Csehország 2-2 (1-0)
———————————
Saint-Étienne, Stade Geoffroy Guichard, 38 376 néző, v.: Mark Clattenburg (angol)
gólszerzők: Perisic (37.), Rakitic (59.), illetve Skoda (76.), Necid (94., 11-esből)
sárga lap: Badelj (14.), Brozovic (74.), Vida (93.), illetve Sivok (72.)

Horvátország:
————-
Subasic – Srna, Corluka, Vida, Strinic (Vrsaljko, 98.) – Badelj, Modric (Kovacic, 61.) – Brozovic, Rakitic (Schildenfel, 97.), Perisic – Mandzukic

Csehország:
————
Cech – Kaderábek, Hubník, Sivok, Limbersky – Plasil (Necid, 86.) – Rosicky, Skalák, Krejcí, Darida – Lafata (Skoda, 67.)

I. félidő:
———-
37. perc: Perisic indult meg a labdával a csehek térfelének közepén, becselezte magát a 16-os bal oldalán, majd 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-0).

II. félidő:
———–
59. perc: Brozovic labdájával Rakitic lépett ki középen, és elegánsan emelt át a kifutó és elvetődő Petr Cech felett (2-0).
76. perc: Rosicky jobboldali beadása után Skoda fejelt a horvát kapuba (2-1).
94. perc: A horvát 16-oson belül Vida egy felugrásnál kézzel ért a labdába, az ezért megítélt tizenegyest Necid értékesítette úgy, hogy a léc alá vágta a labdát (2-2).

A horvátok futballoztak aktívan az első félidőben, egyre-másra vezették akcióikat, labdavesztés után pedig rendszerint gyorsan letámadták ellenfelüket és ismét támadásba lendültek. Sok nagy helyzetet nem dolgoztak ki, de 14-szer kísérleteztek kapura lövéssel, így várható volt, hogy az egyikből gól születik, ami a játékrész hajrájához közeledve be is következett.
Vedran Corluka, akinek a törökök elleni vasárnapi mérkőzésen felrepedt a fejbőre, a második félidőre vízilabdás sapkában jött ki.
A második 45 percet lendületesebben kezdték a csehek, de hamar nőtt a hátrányuk, s később sem vált könnyebbé a dolguk, mert a horvátok 2-0 után is letámadtak. Ezzel együtt negyedórával a vége előtt összejött nekik a szépítés a szűk tíz perccel korábban beállt Milan Skoda jóvoltából. A horvátok még ekkor is úgy érezhették, hogy győzelmük nem forog veszélyben, de Vida kezezése miatt két pontot elveszítettek.
A csehek olyan mérkőzésen harcolták ki a döntetlent, melyen az ellenfél végig nagy fölényben játszott.
A horvátok négy, a csehek egy ponttal várják az utolsó fordulót.

 


Forrás: www.xlsport.hu – RSS