Lemondott Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya

Vicente del Bosque csütörtökön este bejelentette, hogy lemond a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

Saint-Denis, 2016. június 27. Vicente del Bosque spanyol szövetségi kapitány a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjének Olaszország - Spanyolország mérkõzésén a Saint-Denis-i Stade de France stadionban 2016. június 27-én. (MTI/EPA/Srdjan Suki)

A 65 éves edző a spanyol állami rádió sportcsatornájának egyik csütörtöki műsorában mondta el, hogy hamarosan távozik posztjáról, és a döntését már be is jelentette Ángel María Villarnak, a spanyol szövetség elnökének.
Del Bosque úgy fogalmazott: július 31-én, amikor lejár a szerződése, távozik a válogatott éléről, de a továbbiakban is szívesen segíti a nemzeti csapatot a tanácsaival, ha igényt tartanak rá.
A 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnok spanyol válogatott a második helyen jutott tovább a franciaországi Európa-bajnokság D csoportjából, majd a nyolcaddöntőben 2-0-ra kikapott Olaszországtól.
Del Bosque a 2008-as kontinenstorna után vette át a csapatot Luis Aragonéstől, és a távozása már a 2014-es brazíliai világbajnokság után is szóba került, amikor együttese nem jutott tovább a csoportjából.
A spanyol sportsajtó értesülései szerint Joaquín Caparrós és Francisco Jémez Martín a két esélyes a kapitányi tisztségre. Előbbinek jelenleg nincs csapata, utóbbi pedig a Granada vezetőedzője.

 


Forrás: www.xlsport.hu – RSS