A Bayern közleményt adott ki bírált játékosával kapcsolatban

A Bayern München labdarúgója számtalan kritikát kapott a közösségi médiában megfogalmazott üzenete miatt, a klub igyekezett tisztázni a helyzetét…

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Bayern München marokkói hátvédje, Noussair Mazraoui a napokban az izraeli-palesztin háború kapcsán fogalmazott meg egy üzenetet az Instagram-oldalán, mellyel nagy vihart kavart Németországban.

“Isten segítse üldözött testvéreinket Palesztinában, hogy győzelmet arassanak. Isten irgalmazzon a halottaknak, Isten gyógyítsa meg a sebesültjeiket” – írta a játékos.

A német sajtó és különböző társadalmi szervezetek úgy ítélték meg, hogy Mazraoui nyíltan állást foglalt a háborúban, és azonnal ki kell őt tenni a Bayern keretéből. A lapok arról számoltak be, hogy a játékos nem vett részt a Bayern csütörtöki edzésén, amely már a közelgő kirúgását jelentheti, azonban a klub péntek délelőtt közzétett állásfoglalásából kiderült, hogy Mazraoui továbbra is a keret tagja, sérülés miatt hagyta ki az edzést.

“Klubunk tud róla, hogy Nusszair Mazraui korábbi Instagram-posztjai irritációt, ellenérzéseket és komoly kritikákat váltottak ki, így részletesen megbeszélte a helyzetet a játékossal. A marokkói labdarúgó hitelesen biztosította a klubot, hogy békeszerető emberként határozottan elutasítja a terrort és a háborút. Sajnálja, ha posztjai megsértettek másokat!”

“A Bayern München határozottan elítéli a Hamász Izrael elleni támadásait, valamint ezzel együtt a terrorizmus összes fajtáját. Megerősíti a klub, hogy Mazaraui továbbra is ott van a keretben, ám egyelőre egy válogatottbeli sérülés miatt nem állhat rendelkezésre” – olvasható a bajorok közleményében.

fociclub