A Bayern München és a Real Madrid sem elégedett a döntetlennel

MH/MTI
2024. május 1. szerda. 10:02

„Tudjuk a Real Madridról most már évek óta, hogy képesek a semmiből is gólt rúgni, elég egyetlen egy figyelmetlenség, egy-egy védelmi hiba és ezt azonnal kegyetlenül kihasználják, és ma is ez történt” – nyilatkozta Lőw Zsolt az M4 Sport helyszíni stábjának a meccset követően. – „Az első félidőben szinte kapura sem rúgtak és egy pici védelmi hiba után, egy megingásból azonnal ők vezettek, de nagyon nagy dolog, hogy sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe és megfordítani 2-1-re. Kár ezért a második gólért, mert szintén egy apró hibát követtünk el, ami ezen a szinten nem biztos, hogy előfordulhat, hiszen a Bajnokok Ligája elődöntőjében vagyunk és ezeket ki kéne küszöbölni.

A magyar szakembera mindehhez hozzátette, hogy fontos lett volna előnnyel utazniuk a visszavágóra, mivel nagyon nehéz nyerni a Santiago Bernabéu stadionban.

„Nagyon fontos lenne bejutni a döntőbe, hiszen a klub az elmúlt években egy olyan periódusban volt, amikor nem úgy jöttek az eredmények, ahogyan azt a csapat elvárná magától. Fontos lenne magunkat stabilizálnunk, de azt gondolom, a játékunk a szezon végére folyamatosan javul, és jönnek az eredmények is. Jó lenne a szezont egy akkora sikerrel zárni, hogy döntőbe jutunk, aztán a fináléban igazából már bármi megtörténhet” – fogalmazott a 44 éves magyar szakember.

A Real Madrid csatára, Vinícius Junior pedig a meccs után megerősítette a Bayern München másodedzőjének gondolatait.

„Nyugodtnak kell maradnunk és ki kell pihennünk magunkat a jövő heti visszavágóig, mert mi is és a szurkolóink is mindent megteszünk majd a továbbjutásért„ – mondta Vinícius, aki szerint egy varázslatos este vár rájuk Madridban, ahol bebiztosíthatják helyüket a BL-döntőben.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője azonban nem volt megelégedve játékosai hozzáállásával, és azt is kifogásolta, hogy túl mélyen védekeztek az első találkozón.

”Az eredmény jó, de ezen a szinten jobban is teljesíthettünk volna, mivel a Bayern a legjobb formáját mutatta, mi pedig elmaradtunk ettől. Mindenképpen változtatnunk kell ezen a jövő hétig„ – mondta Ancelotti, és azt is megjegyezte, hogy az első félidőben nem volt túl intenzív a védekezésük. A fordulás után már több nyomást helyeztek ellenfelükre, ez azonban még mindig nem volt elég és túl sok lehetőséget hagytak a Bayern Münchennek, hogy irányítsa a játékot.

A visszavágót jövő szerdán rendezik Madridban.

Írta a Magyar Hírlap