A felkészülés hajrájában a Millennium Masters csapata

A Millennium Masters néven visszatérő olimpiai bajnokokból álló vízilabdaklasszisok június óta edzenek a Waterpolo All Star Festivalra. A kétnapos rendezvény pénteki napján a hazai vízilabdasport legnagyobbjai a 2000-es sydney-i olimpiai döntős ellenfelükkel csapnak össze, szombaton pedig az Európa-bajnok masters válogatottal játszanak ki-ki meccset. A Millennium Masters heti két vizes és egy szárazföldi edzéssel készül a hazai vízilabda-történelem egyik legmeghatározóbb mérkőzésének visszavágójára. A felkészülés hajrájában sajtónyilvános edzést tartott a Millennium Masters csapata a Szőnyi úti BVSC uszodában, amin Biros Péter, Gergely István, Kósz Zoltán, Madaras Norbert, Steinmetz Barnabás és Varga Dániel vett részt.

A Millennium Masters a 2017-es FINA úszó-világbajnokság keretében megrendezett Masters vízilabda torna alkalmából szállt újra vízbe, majd ezután 2018-ban megmérkőznek a világválogatottal a Millennium Masters All Star Gála keretében. A két nagysikerű esemény után a fiúk úgy döntöttek, hogy további kihívások elé néznek, így idén a 2000-es sydney-i olimpiai döntős ellenfelükkel, az orosz válogatottal csapnak össze a Waterpolo All Star Festivalon.

Ez az orosz csapat volt az elmúlt 25 év arany generációja a nemzetközi vízilabdában, világkupa-győzelemmel, valamint olimpiai ezüst- és bronzéremmel is büszkélkedhetnek. A 2000-es Sydney Olimpián a spanyol válogatottat győzték le az elődöntőben, kétszeres hosszabbítás után, és csak este kilenckor szálltak ki a medencéből. A magyarok aznap a szerbek ellen nyertek rendes játékidőben pár órával korábban, mint ahogy az oroszok játszottak. Mindebből az is kiderül, hogy a magyarok kiváló felkészültsége és nem csupán az oroszok fáradtsága miatt nyert a 2000-es olimpiai döntőben a hazai csapat 13:6-os arányban. A 2000-es Sydney Olimpia előtt 24 évig nem született hazai olimpiai arany vízilabdában, de az oroszok elleni 13:6-os győzelemmel Magyarország újra nagyhatalommá vált ebben a sportban.

 

„Idén két nehéz meccs is vár ránk, ezért nagyon fontos, hogy kellően felkészüljünk mindkét meccsre. Az orosz válogatott elleni mérkőzésünk mindkét csapat számára presztízsértékű, hiszen mi szeretnénk megismételni a Sydney Olimpia 13:6-os győzelmünket, ők pedig természetesen revansot vennének a nagyarányú vereségért. A pénteki meccset követően pedig az Európa-bajnok válogatott ellen sem pihenhetünk, hiszen a masters korosztályban miénk a világbajnoki cím” – mondta el Kásás Tamás a Millennium Masters csapatából, majd hozzátette – „Igyekszünk heti két vizes és egy szárazföldi edzést tartani, nem mindig sikerül megszervezni, hogy minden csapattag minden edzésen részt vegyen, hiszen mindenkinek van civil foglalkozása, de az, hogy megfelelő formában várjuk az augusztusi mérkőzéseket, az mindannyiunknak ugyanolyan fontos”.

 

Az orosz masters válogatott összeállításából látszik, hogy ők is nagyon komolyan veszik a visszavágás lehetőségét, hiszen itt lesz a sokáig a VASAS-ban játszó immár Ausztráliában élő Dimitry Gorshkov is, aki 2000-es Sydney válogatott vezéregyénisége volt és csak emiatt az esemény miatt látogat Magyarországra. Ezen a döntőn láthattuk az olimpiák történetének egyik legszebb vízilabda gólját, Vári Attila csavar gólját, amit annak a Nikolay Maksimov kapusnak lőtt, aki arról volt híres, hogy szemből alig kap gólt. Maksimov védi majd a Duna Arénában az oroszok kapuját, ellene Kásásék ellenszere, hogy kipasszolják és szélről lőnek. A világ egy legjobb centere is erősíti az oroszokat Revaz Chomakidze személyében, aki győztes gólt értékesített a magyarokkal szemben a 2002-es Világkupa döntőjében. Rajtuk kívül még Irek Zinnurov vízilabdazseni kiváló passzait is láthatjuk majd a Duna Arénában augusztus végén.

 

Magyar színekben összesen 35 olimpiai arany és 14 világbajnoki aranyérem száll majd vízbe. A Millennium Masters sztárgárdához idén két újonc is csatlakozik, a kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Madaras Norbert, valamint az olimpiai és világbajnok Varga Dániel. A hazai csapatot olyan pólólegendák alkotják, mint Biros Péter, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, dr. Kiss Gergely, Kósz Zoltán, Madaras Norbert, März Tamás, dr. Molnár Tamás, dr. Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt, Vári Attila és Varga Dániel.

 

Fetter Balázs a Waterpolo All Star Festival főszervezője elmonda, hogy a Sydney Olimpiai döntő visszavágója egy eseménysorozat kezdete, tervben van, hogy az elkövetkező években az athéni és pekingi olimpiai döntők visszavágóját is megrendezik hasonló nagyszabású esemény keretében. A rendezvényre már júniusban elindult a jegyértékesítés, és idén is rekordeladást várunk immár a vízilabdasport fesztiváljára, aminek a célja, hogy egyrészről, hogy népszerűsíthessük a vízilabdát, ezen belül pedig az utánpótlás és masters sportot. Büszkék vagyunk rá, hogy a nézők, vízilabdarajongók már évről-évre várják, hogy újra láthassák kedvenceiket a medencében.

The post A felkészülés hajrájában a Millennium Masters csapata appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .