A magyar bajnok visszatérése

Ha Magyar János szóba kerül, akkor biztosak lehetünk benne, hogy valami emberfeletti dologról beszélhetünk. Egy év és három sorozat.

Jani úgy döntött, hogy az idei szezonban több sorozatban is pályára lép.

“Idén, tavalyhoz hasonlóan elindulok a Közép Európa Zóna Bajnokságban, az ESET kupában és 2015 után újra harcba szállok a magyar bajnoki címért is. Néztük a versenynaptárat és igazából elég sok helyszín azonos a magyar bajnoksággal és azt gondoltuk, hogy igaz egy kis taktikai hátránnyal a gumiszabály miatt, de azt gondoltuk, hogy kockáztatunk és bevállaljuk a magyar bajnokságot is.”

Természetesen eddig sem láblógatással töltötte az időt. Az alapozás után jöhettek a gokart edzések.

“A téli szüneten egy elég kemény felkészülésben volt részem. Az év elején még zárt pályán tehettem meg az első métereket gokarttal a Gokartringen. Ez nagy segítség volt számomra, hiszen az időjárás miatt még nem tudtam használni a nyitott pályákat.”

Azonban a jó idő beköszöntével sem kellett abbahagynia a gokartos felkészülést, igaz a helyszínt lecserélte. Mivel egy igazi sportemberről beszélünk nem meglepő, hogy a szezon kezdete előtt láthattuk már versenyezni.

“A Váci Gokart pályán rendeznek hosszabb távú versenyeket. Megpróbáltam egyedül végigcsinálni, ami sikerült is. 260 kört tettem meg és végül a második helyen végeztem.”

Janitól már megszokhattuk, hogy mindig okoz valami meglepetést. Célok nélkül nem is lehet nekivágni egy szezonnak. Idén is komoly tervekkel vág neki a versenyeknek.

“Ahogy elnéztem az ellenfeleket elég kemények, illetve ott is vannak változások. Újabb, frissebb autók is lesznek a mezőnyben. Elég kemény lesz, de megpróbálom kihozni a lehető legjobbat és egy magyar bajnoki cím mellé egy Zóna kupa dobogós helyezést tűztem ki célul.”

Egy év alatt három bajnokság. Magyar János számára már csak pár nap van a felkészülésből, hiszen április 18-án az első teszten autóba is ül, majd az első versenyhétvégéjét is teljesítheti, ami rögtön mind a három sorozat naptárában helyet kapott.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .