Aerobik: 2019 a sikerek éve

Számtalan dobogós helyezéssel büszkélkedhetnek az aerobikosok az idei esztendőben. A siker azonban nem jogosítja fel a sportolókat arra, hogy ölbe tett kézzel várják a folytatást, hiszen jövőre kvalifikációs világbajnokságon vesznek részt, amelynek óriási tétje van. Erről beszélt Sinkó Andrea, nemzetközi bíró, a Magyar Torna Szövetség aerobik szakágának vezetőségi tagja.

Tagadhatatlanul sikeres volt az idei esztendő az aerobikosok számára.
– Igen, ez azonban nem a véletlen műve, a felnőtteknél és az utánpótlásban dolgozó szakemberek szisztematikus, jól összehangolt munkájának eredménye. Továbbá a válogatott kerettagokat adó egyesületek szakmai összefogása egy nagyon komoly tényező abban, hogy ilyen eredményeket érnek el a sportolóink.

Ha már sikerek, beszéljünk ezekről.
– Itthon nagy siker volt a Magyar Kupa, amelynek mindhárom fordulóját és a fináléját rendeztük meg. Összességében több, mint két tucat csapat vett részt részt a megmérettetésen. Nemzetközileg egészen kiváló évet zárunk. A portugál Világkupán Bali Dániel egyéniben, a vegyespárosok versenyében Mazács Fannival kiegészülve, a trió kategóriában pedig Farkas Balázzsal karöltve lett aranyérmes. Japánban ugyanez a páros és trió is aranyérmet szerzett, míg Bali ezüstéremmel gazdagodott. A bakui Európa-bajnokságon a felnőtteknél a vegyespárosunk és a triónk is győzött, valamint a team ranking versenyben bronzérmet nyert. A juniorok csapatban, aerodance és team ranking kategóriákban is harmadikként zártak. A nyár zárásaként az Európa Játékokon a Bali-Mazács kettős ötödik helyen fejezte be a viadalt. Úgy gondolom, ezek az eredmények jól példázzák, hogy a felnőtt és utánpótlás korosztályokban is Európa élvonalába tartoznak.

Ilyen veretes eredménysor után jogosan vetődhet fel a kérdés, van ennél feljebb?
– Őszintén reméljük, hogy van feljebb, hiszen jövőre egy rendkívül fontos verseny vár ránk. A felnőtt válogatott kerettagok már készülnek a 2020-as világbajnokságra, amit Bakuban rendeznek. Ez egyben kvalifikáció a 2021-es Világjátékokra, amit négy évenként rendeznek meg. Ez a legfontosabb viadal a sportágunkban, és ahhoz, hogy ezen részt vegyünk az első hat hely valamelyikén kell végezzünk a világbajnokságon.

The post Aerobik: 2019 a sikerek éve appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .