Akrobatikus torna: Szép nemzetközi eredmények

A hazai versenyek rendben lezajlottak, az izraeli Holonban megtartott kontinensviadalon pedig bravúros eredményeket értek el a honi akrobatikus tornászok. Vincze Gábor, szakági vezető értékelte az évet.

Milyen volt a “hazai pálya” az akrobatikus tornászok számára idén?
– Jó évet zártunk, a honi viadalok rendben lezajlottak. Amin a jövőben javítanunk kell, az a bázis szélesítése, ezen a területen ugyanis stagnálunk. Kiemelkedő esemény volt a szakág számára az immár harmadik alkalommal megrendezett “Acro Cup”, amelyen tizenkét ország csaknem 300 sportolója vett részt, ez a viadal pedig remek lehetőséget biztosított az Eb-re történő felkészülésben.

Ha már említette az Európa-bajnokságot, vitathatatlanul ez volt az év főversenye.
– Így van, ebben az esztendőben gyakorlatilag mindent ennek a megmérettetésnek rendeltünk alá, ami az eredményekben is megmutatkozott. Minden idők legsikeresebb Eb-je volt a magyar akrobatikus torna újkori történetében, hiszen a felnőttek és a juniorok között is döntőbe kerültek egységeink. Nagy elismerés ez minden sportágban dolgozó és sportoló számára.

Jövőre pedig világbajnokság.
– A sikeres Eb-szereplésen felbuzdulva az az álmunk, hogy a kontinensviadalon szereplő női hármasunk – amely jövőre már a felnőtt mezőnyben indul – olyan eredményt érjen el, amellyel a Világjátékokra ki tud jutni. Ez nem lesz könnyű, de mivel ennek a triónak a felkészülése, illetve a jövője biztosítva van, reménykedhetünk abban, hogy a vb-n beérik a befektetett munka.

The post Akrobatikus torna: Szép nemzetközi eredmények appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .