Az MLS-ben folytatja a Tottenham mellőzött kapusa, Hugo Lloris – sajtóhít

Angol és amerikai sajtóértesülések szerint elhagyja a Tottenham Hotspur csapatát, hogy az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) folytassa pályafutását a világbajnok kapus, Hugo Lloris.

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

A The Athletic értesülései szerint az MLS-ben szereplő LAFC hamarosan véglegesíti a Tottenham világbajnok kapusának, Hugo Llorisnak a leigazolását.

Lloris szerződése jövő nyáron lejár, de a 37 éves játékos már a jövő hónapban kezdődő előszezon előtt csatlakozik az MLS-csapathoz. Az üzlet megkötése már csak formalitásnak tekinthető, így a francia kapus 11 év után elhagyja az észak-londoni csapatot.

Lloris 444 alkalommal lépett pályára a Tottenham színeiben minden sorozatot figyelembe véve amióta 2012-ben az Olympique Lyontól leigazolták, ebből 361 alkalommal a Premier League-ben. A 2015-ben csapatkapitánynak kinevezett játékos 25 alkalommal lépett pályára az angol élvonalban az elmúlt idényben, de Ange Postecoglou irányítása alatt nem kapott lehetőséget az idei szezon első felében, mivel Guglielmo Vicario és Fraser Forster az első, illetve a második számú opció a kapusok között. Lloris az év elején azt mondta, hogy nyitott a távozásra, és megengedték neki, hogy kihagyja a klub előszezoni túráját, mivel már nyáron új klubot keresett, ami végül nem valósult meg.

A LAFC idén bejutott az MLS-kupába, de ott kikapott a Columbus Crew-tól. A Los Angeles-i klub 2022-ben megnyerte az MLS-t, és bejutott a 2023-as CONCACAF-bajnokok ligája döntőjébe is.

Az elmúlt két év első számú kapusának, Maxime Crepeau-nak lejárt a szerződése, így szabadügynök lett. A 2024-es MLS-szezon február 21-én kezdődik.

fociclub

A Az MLS-ben folytatja a Tottenham mellőzött kapusa, Hugo Lloris – sajtóhít bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.