Az MLS-ben folytatja az argentin támadó – sajtóhír

Megbízható sajtóértesülések szerint eldőlt a brazil bajnokságban (Campeonato Brasileiro) szereplő Vasco da Gama fiatal argentin csatárának további jövője…

(Photo by Ricardo Moreira/Getty Images)

César Luis Merlo beszámolói értelmében a Vasco da Gama argentin támadója, Luca Orellano az argentin hazatérés helyett az MLS-ben szereplő Cincinnati játékosa lesz, amely 3 millió dollár körüli összeget fizet a játékjogáért.

A 22 esztendős szélső támadó 2019-es debütálása óta 118 mérkőzésen 12 találatot és 14 előkészítést szorgoskodott össze nevelőcsapata, az argentin Vélez Sarsfield együttesében. Orellano a 2022-es naptári esztendőben 50 pályára lépést vállalt, alapembere volt a Libertadores-kupában a legjobb argentin csapatként egészen az elődöntőig menetelő együttesnek. A nemzetközi sorozat akkori kiírásában 12 mérkőzésen három gólpasszt adott, miközben a Liga Profesional felvonásában 22 meccsen egy-egy gólra és asszisztra volt képes.

Egy évvel ezelőtt nagy reményekkel szerződött a riói csapathoz, ahol 2023-ban 25 pályára lépés alatt kétszer volt eredményes és három gólpasszt adott.

A helyi sajtó szerint a megszerzése iránt nevelőcsapata, valamint a Boca Juniors egyaránt érdeklődött, végül azonban az MLS felé veheti az irányt.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Az MLS-ben folytatja az argentin támadó – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.