Az MTK elsőként pontot szerzett Pakson

MH/MTI
2023. november 5. vasárnap. 21:54

A Tolna vármegyei együttes idénybeli hatodik hazai meccsén először veszített pontokat otthon, ugyanakkor az egy ponttal sikerült pontszámban befognia az éllovas Ferencvárost.

Az MTK négy vesztes bajnoki után szerzett újra pontot.

A második helyen álló házigazda kezdte aktívabban a mérkőzést, annak tudatában, hogy győzelemmel megelőzheti a tabella élén a Kecskeméten vereséget szenvedett címvédőt. Bognár György tanítványai nem csupán az első percekben, hanem az első félidőben végig lényegesen jobban játszottak a fővárosiaknál, több helyzetet is kidolgoztak, ám csupán felső lécig jutottak, a kétszer is nagyot védő Demjén kapuját viszont nem tudták bevenni.

A szünet jót tett a vendégeknek, akik az első játékrészben egyetlen lövéssel próbálkoztak, a második félidő elejétől viszont lényegesen bátrabban és lendületesebben futballoztak és ezzel láthatóan sikerült meglepniük vendéglátójukat. Az MTK egészen a hajráig jobban játszott, lehetőségeket alakított ki és egyszer a kapufát is eltalálta, ám gólt nem szerzett, ahogy a korábbiaknál lényegesen kevesebbet próbálkozó Paks sem.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Paksi FC-MTK Budapest 0-0

Paks, 1824 néző, v.: Vad II
sárga lap: Hahn (52.), illetve Kata (61.), Bognár (69.)

Paks:
Szappanos – Lenzsér, Kinyik, Szabó J. – Kovács K. (Bőle, 76.), Papp K., Windecker, Mezei (Haraszti, 66.) Silye (Szabó B., 66.) – Skribek (Könyves, 58.), Hahn (Osváth, 76.)

MTK:
Demjén – Hej, Kádár, Kocsis – Kosznovszky, Kata (Thian, 74.), Végh, Antonov – Bognár (Varju, 88.) – Zsóri (Zuigeber, a szünetben), Molnár R. (Stieber, 74.)

Írta a Magyar Hírlap