Bán Diána is harcba száll a kvótáért

Jól indult a magyar küldöttség szófiai kinttartózkodása, ugyanis a sikeres klasszifikációt követően Bán Diána is elindulhat a pénteki paralimpiai selejtezőtornán. Rajta kívül D Kiss Zoltán is harcba száll a paralimpiai kvótáért.

Az utolsó olimpiai és paralimpiai kvótákat osztják ki március 8-10-ig Szófiában.

Márton Luana, Márton Viviana és Józsa Levente döntőbe jutás esetén lehet ott Párizsban. D Kiss Zoltánnak és immár Bán Diánának meg kell nyernie a kvalifikációs tornát a paralimpiai részvételért.

A sort március 8-án a parataekwondósok kezdik. A tavalyi Eb-n ötödik D Kiss Zoltán a K44-es kategóriában a +80 kg-os mezőnyben indul, ahol az aranyérem jelent kijutást a paralimpiára a kontinentális selejtezőtornán.

Bán Diána a görög Eleni Papastamatopoulou legyőzése esetén válthatja meg repjegyét a francia fővárosba. Dia csütörtökön esett át az ilyenkor szokásos klasszifikációs folyamaton, ami után engedélyezték részvételét a K44-es kategória +65 kg-os súlycsoportjában.

Az épek szombaton és vasárnap lépnek majd pástra, amikor három magyarért szoríthatunk. A tavalyi felnőtt világbajnok Márton Luana (57 kg) szombaton, míg testvére, a junior Európa-bajnok Márton Viviana (67 kg) és a 2023-as Grand Prix Final győztese, Józsa Levente (68 kg) pedig vasárnap döntőbe jutás esetén szerez kvótát a párizsi játékokra.

A selejtezőtornával lesz teljes az olimpián augusztus 7-10-ig rendezendő taekwondo versenyek mezőnye. A tavalyi ranglistáról Salim Omar Gergely már biztos résztvevője az ötkarikás játékoknak. A paralimpián augusztus 29-31-ig rendezik majd a taekwondo versenyeket.

Az olimpiai selejtezőt ITT lehet majd élőben követni.

Taekwondo Szövetség