Benedek Péter döntő fölényes győzelme nyitotta meg a junior Európa-bajnokságot

Benedek Péter magabiztos sikerével kezdődött meg a romániai junior Európa-bajnokság a magyar csapat számára, míg Talpas Roxánának nem sikerült a bravúr.

Tizenhét magyar ökölvívó szerepel az idei junior Európa-bajnokságon, amelyet a romániai Ploiesti városa rendez meg első alkalommal.

Az első ringbe lépő magyar a junior Európa-bajnokságon Talpas Roxána volt, neki azeri ellenfél jutott a legjobb tizenhat között. Roxána lábon próbált többet mozogni, mint fordított alapállású riválisa, de a védekezését nem tudta hatékonyan rendezni. Szultanli sajnos többet talált, egyenesei rendre elérték a rutintalan magyar lányt, és pontozással az azeri bizonyult jobbnak a mai napon.

Benedek Péter az esti programban volt érdekelt, a koszovói Eldar Aliu nemzetközi szinten teljesen ismeretlen, de nem alkotott szerencsére maradandót a mai napon. A tavalyi junior Eb-n is szereplő magyar versenyző azonnal magához ragadta a kezdeményezést, nem tűrt ellentmondást egy pillanatig sem, és megrendítő ütésekkel záporozta el a koszovói riválist. Peti teljesen más tempóban bokszolt, és az első menet végére el is döntötte az összecsapást, így a legjobb tizenhat közé jutott.

Nyolc egymást követő versenynapra kerül sor, amelyet július 29-én egy szünnap követ, a 30-i döntőket megelőzően. Az idei évben a 2007-es, valamint a 2008-as korosztály képviselői bokszolhatnak, és huszonhat súlycsoportban avatnak bajnokot Romániában.

Összesen 118 lány és 260 junior fiú vesz részt a junior Európa-bajnokságon, amely magasabb, mint az elmúlt években, és közelíti a 2019-es rekordot.

”Egy győzelem, egy vereség a junior válogatott mérlege az Európa-bajnokság első napján. Első versenyzőnk Talpas Roxána volt a ringben, ő most debütált ilyen rangos nemzetközi eseményen. Azeri ellenfele meglepte Roxit a nyitó menetben, a második és a harmadik már sokkal szorosabb volt, de a végső győzelemhez ez ma kevés volt.

Az esti programban Benedek Péter vett villámrajtot, már az első ütéseivel megrendítette az ellenfelet. A koszovói rivális nem tudta felvenni a ritmust és Benedek Peti az első menet végére be is fejezte az összecsapást, igazán imponáló teljesítményt nyújtott,” – mondta Törteli Ferenc a nap végén.

Női 48kg, a 8 közé jutásért:

Talpas Roxána – Dzsamila Szultanli (azeri) 0:5

Férfi 52kg, a 16 közé jutásért:

Benedek Péter – Eldar Aliu (koszovói) – döntő fölényes győzelem az első menetben

Hajrá, magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .