BHSE az élen a csb 1. fordulója után

A Budapest Honvéd nyerte a férfi felnőtt tornászok csapatbajnokságának első fordulóját. 

Elindult a férfi felnőtt tornászok hazai versenyszezonja a férfi csapatbajnokság első fordulójával, amelyet a BHSE csapata nyert meg.


A Magyar Torna Szövetség ezen a hétvégén rendezte meg a férfi felnőtt tornászok számára a csapatbajnokság első fordulóját. A megmérettetésnek a fővárosi Tornacsarnoka adott otthon.
A viadal első fordulójában a Szabó Nándor, Kardos Botond, Siket Olivér, Mészáros Krisztofer kvartett alkotta Győri AC végzett a harmadik helyen. Második lett a tavalyi győztes FTC Ybl Tervező együttese, amely végig szoros küzdelemben volt a végül győzedelmeskedő BHSE csapatával. A zöld-fehérek ezúttal az amerikai-magyar állampolgárságú, korábban már a magyar válogatottat is erősítő Ryan Sheppardel kiegészülve versenyeztek. Boncsér Krisztián mellett több még ifjúsági korú tornász is a szerekhez lépett, így Tomcsányi Benedek, Vízlendvai Máté és az a Balázs Krisztián is, aki egy hete a bakui ifjúsági olimpia kvalifikációs versenyén egyéni összetettben a harmadik helyen végzett
A képzeletbeli dobogó legfelső fokára a BHSE együttese állhatott. A Honvéd csapatában szerepelt többek között a portugál Világkupán aranyérmes Vecsernyés Dávid is. A BHSE mindössze egy tizeddel előzte meg a zöld-fehéreket, így a mindent eldöntő őszi második fordulóban kemény küzdelemre van kilátás.

Eredmények, férfi felnőtt CSB 1. forduló

  1. BHSE – 232.450 – Kiss Balázs, Földes Márton, Vida Kornél, Csorvási Soma, Vecsernyés Dávid edző: Kelemen Zoltán és Fazakas Csaba
  2. FTC Ybl Tervező – 232.350
  3. Győri AC – 223.100

Vecsernyés Dávid (BHSE):

“Elég nehezen indult és én úgy érzem, hogy nehezen is folytatódott, de úgy gondolom, hogy a srácok azért megpróbálták összekapni magukat. Nagyon sok rontás volt a különböző szereken, de úgy gondolom, hogy férfiasan helytálltak ma.”

Balázs Krisztián már biztosan tagja az ifjúsági olimpiai csapatnak. A csapatbajnokságon beugróként szerepelhetett:

“Én elmentem két nap pihenőre és körülbelül másnap szóltak, hogy másnap indulok. Nem sok időm volt felkészülni meg visszajönni, de azért megpróbáltam magamból kihozni a maximumot, öt szeren indultam, abból sajnos egyet elrontottam, de a többi szeren tudtam segíteni a csapatot.”

 

The post BHSE az élen a csb 1. fordulója után appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .