BL: Tizenegyesek után búcsúzott a címvédő, a Real Madrid ment tovább

MH/MTI
2024. április 17. szerda. 23:53
Frissítve: 2024. április 17. 23:59

A manchesteriek hamar hátrányba kerültek a Real Madriddal szemben, Rodrygo találata után hiába futballoztak fölényben, elpuskázták a helyzeteiket. A hazaiak Erling Haaland fejesénél jártak a legközelebb az egyenlítéshez, de a labda a keresztlécre pattant.

Térfélcserét követően sem változott a játék képe: támadtak az angolok, teljesen beszorították az ellenfelüket, de nem találták a spanyolok szervezett védekezésének az ellenszerét, így helyzetek nélkül teltek a percek. A nagy nyomást végül nem bírta ki a királyi gárda, ugyanis Kevin De Bruyne negyedórával a vége előtt egyenlített közelről. A hátralévő időben is csak a szigetországiaknak volt lehetőségük a meccs és egyben a párharc eldöntésére, azonban nem sikerült újra bevenniük az ukrán Andrij Lunyin kapuját.

A ráadásban már kevesebb kockázatot vállalt a Manchester City, s bár így is jóval többet birtokolta a labdát, már nem volt annyira nyomasztó a fölénye, sőt, elvétve kiszabadult a szorításból a Real. Mivel a hosszabbítás sem döntött, így az idegek harca következett, amelyben elsőként a Real rangidőse, Luka Modric hibázott. Ezt követően viszont Lunyin kivédte Bernardo Silva és Mateo Kovacic próbálkozását is. Az utolsó körben a manchesteri kapus, Ederson nem hibázott, de nem tudta hárítani Antonio Rüdiger lövését, így a Real örülhetett a továbbjutásnak.

A két együttes az előző két kiírásban is összetalálkozott egymással a kieséses szakaszban: két éve a Real, tavaly a Manchester City jutott tovább, majd mindkettő a végső diadalig menetelt.

BAJNOKOK LIGÁJA NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Manchester City (angol)–Real Madrid (spanyol) 1–1 – 11-esekkel 3-4
Manchester, Etihad Stadion. V: Orsato (olasz)
Manchester City: Ederson – Walker, Akanji (Stones, 112.), Dias, Gvardiol – Rodri – Foden, Bernardo Silva, De Bruyne (Kovacic, 112.), Grealish (Doku, 72.) – Haaland (Julián Álvarez, 91.). Menedzser: Pep Guardiola
Real Madrid: Lunyin – Carvajal (Militao, 111.), Nacho, Rüdiger, F. Mendy – Kroos (Modric, 79.), Camavinga, Valverde – Bellingham – Rodrygo (Brahim Díaz, 84.), Vinícius Júnior (Lucas Vázquez, 102.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: De Bruyne (76.), ill. Rodrygo (12.)

Az első mérkőzésen: 3–3

A királyi gárda a Bayern Münchennel csap össze a legrangosabb európai kupasorozat elődöntőjében. A másik ágon a Paris Saint-Germain és a Borussia Dortmund küzd meg fináléért.

Írta a Magyar Hírlap