BRÉKING: José Mourinho azonnal hatállyal távozik az AS Roma együttesétől! – képpel

Az olasz csapat kedd délelőtt hivatalos közleményben tudatta, hogy azonnali hatállyal elválnak útjaik José Mourinho vezetőedzőtől.

“Szeretnénk köszönetet mondani José-nak, aki szenvedélyével és töretlen lékesedésével egy volt közülünk, az AS Roma családjában. Soha nem felejtjük azokat a szép emlékeket, amelyeket az ő irányításával szerzett a csapat, most viszont úgy ítéltük meg, hogy az AS Roma számára a legjobb az azonnal változtatás. Sok sikert kívánunk José-nak és munkatársainak a jövőben.” – fogalmazott a klub hivatalos kommünikéjében Dan és Ryan Friedkin tulajdonos.

A rómaiak közleményéből azt is megtudhatjuk, hogy a klub rövidesen megnevezi Mourinho utódját, aki az olasz sajtóban megjelentek szerint könnyen lehet, hogy a klublegenda, Daniele De Rossi lesz majd a szezon végéig.

José Mourinho 2021. július elsejével lett az AS Roma 60. vezetőedzője. A 60 esztendős portugál tréner 138 találkozón irányította a “farkasokat”: a mérlege 68 győzelem, 30 döntetlen és 40 vereség. Mourinho legnagyobb római sikere az első idényében megnyert Európa-konferencialiga trófea volt, amely a klub első komoly sikere volt a 2007/08-as idény Olasz Kupa-győzelme után.

fociclub

A BRÉKING: José Mourinho azonnal hatállyal távozik az AS Roma együttesétől! – képpel bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.