Edzősors: spanyol szakember veszi át a másodosztályú Bordeaux irányítását! – sajtóhír

Fabrizio Romano információi alapján jelenleg a szlovén élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Prva Liga) szereplő NK Celja élén dolgozó Albert Riera veszi át a másodosztályú Girondins Bordeaux irányítását…

Fabrizio Romano értesülései szerint elvi megállapodás született Albert Riera és a Girondins Bordeaux között. A spanyol szakember David Guion megüresedett helyét veheti át, akit a Stade Lavallois elleni 1-0-ás vereség után menesztett a klub vezetősége. Riera 2003-2005-ig egyébként a Bordeaux játékosa volt, de pályafutása folyamán megfordult a Liverpoolban és a Manchester Cityben, valamint játszott Törökországban illetve Görögországban is többek között. 

Albert Riera 2020-2021-ig Fatih Terim, majd 2022 januárja és júniusa között Doménex Torrent segítője volt a Galatasaraynál. Első vezetőedzői megbízását a szlovén NK Olimpija Ljubljanától kapta, mellyel a 2022/2023-as idényben elhódította a bajnoki címet és a Szlovén-kupát is. Jelenleg az NK Celje élén dolgozik, a klub vezeti a tabellát a szlovén bajnokságban. 

fociclub