Élet+Stílus: Szalai Attila Freiburgban már tudta, amit a csapata még nem, hogy marad kölcsönben az ellenfélnél

A védő vasárnap óta edz új csapatával és könnyűnek találta a beilleszkedés, jól halad, „jó öltözőbe”, nagyon jó felfogású játékosok közé került. Nemcsak az segíti, hogy ellenfélként bár, de ismerik, hanem az is, hogy az Sallaival jó barátok, így mindketten örülnek annak, hogy napról napra együtt készülhetnek. Mint mondta, már a Freiburg megkeresésekor azonnal beszéltek.
Furcsa és érzelmekkel dúsított nap volt, nem volt egyszerű megélni.
Aznap a két csapat egymással játszott, a Freiburg Sallai Roland góljával 3-2-re győzött, a 26 éves Szalai viszont nem lépett pályára a Hoffenheimben, amelynél 2027 júliusáig szól a szerződése.
Szalai Attila a kölcsönbe érkezett a freiburgiakhoz a Honffenheimtől, és a klub online sajtótájékoztatóján csütörtökön felidézte: a múlt szombat, az aláírás napja különleges volt számára „rengeteg stresszel és furcsa érzésekkel”.

Szalait azért is kereste meg a klub, mert belső védő poszton többen is sérüléssel, problémákkal küzdenek.

A magyar válogatott hátvédje már a mérkőzés előtt tudta, hogy sikerült megegyezniük a kluboknak és a találkozó után maradni fog Freiburgban. Csapattársainak azonban nem árulta el a hírt, amelyet még különlegesebbé tett, hogy épp aznap ünnepelte 26. születésnapját.

Szalai elárulta: ő tarthatta a motivációs beszédet az öltözőben, meccs közben ugyanakkor meghasonult állapotban érezte magát, örült jó barátja, Sallai találatának, annak viszont nem, hogy a Hoffenheim ezzel elvesztette az összecsapást.

A sportigazgatónk is nyilatkozta, hogy nem mindennapi esemény volt ez így, hogy még Hoffenheim-szerelésben érkeztem ide, aztán pedig már Freiburg-ruházatban távoztam. Ilyen a foci, néha ilyen különleges történetek is megtörténnek.

Csak megerősíteni tudott a döntésemben, nagyon sok pozitívumot, jó dolgokat mondott a klubról, legyen szó akár a keretről, az edzői stábról vagy a körülményekről. Úgy gondolom, hogy minden top itt, minden adva van, hogy a játékosok a maximumot kihozzák magukból.Írta a HVG

A Élet+Stílus: Szalai Attila Freiburgban már tudta, amit a csapata még nem, hogy marad kölcsönben az ellenfélnél bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.