Elindult a jegyértékesítés

104 nappal a budapesti vívó-világbajnokság elindult az esemény jegyértékesítése.

A belépők árusítása azzal vette hivatalosan kezdetét, hogy a világ- és Európa-bajnok kardvívó Szatmári András és Decsi Tamás, valamint Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség (MVSZ) elnöke sajtótájékoztató keretében kedden elindította a vb-ig hátralévő időt jelző órát, amely 103 nap 21 óra 17 percről kezdett el visszafelé számolni.

A selejtezőkre 1000 forintért lehet bejutni felnőtteknek, a döntőkre pedig 3000 és 4500 forint közötti összegért. Azokon a napokon, amelyeken nem rendeznek döntőket, a napi jegyek 1000 forintba kerülnek. Lesznek bérletek is – a kilenc napra 28 ezer forintért –, már csak azért is, mert a legutóbbi, 2013-as budapesti vb előtt éppen ezek keltek el a leggyorsabban. A belépőket a 2019budapest.com oldalon keresztül lehet megvásárolni.

Csampa Zsolt emlékeztetett rá, hogy 1959, 1975, 1991 és 2013 után Budapest ötödször ad otthont vívó-világbajnokságnak, és a mostani azért9 lesz különösen fontos, mert az olimpiai kvalifikációs időszak kiemelkedő versenye.

„Nyugodtan mondhatjuk, hogy Budapestről vezet az út Tokióig” – fogalmazott, hozzátéve, hogy körülbelül 130 ország mintegy 2000 versenyzőjének a részvételére számítanak.

Egyúttal annak a reményének adott hangot, hogy egy hónapon belül az összes jegyet sikerül eladni a július 15. és 23. közötti vb-re. A versenyeknek a BOK Csarnok ad majd otthont. A lelátókon a döntők idején 4800 néző fér el, de a selejtezőkre is két-háromezer nézőt várnak.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke azt emelte ki, hogy egy ilyen esemény megrendezése nagy felelősség és megtiszteltetés. A felelősség szerinte egyrészt a sportág eredményességéből, másrészt a korábbi színvonalas rendezésekből ered.

„Joggal várjuk el, hogy szép eredményeket érjenek el a magyar versenyzők” – mondta a volt párbajtőröző, olimpiai ezüstérmes és világbajnok Kulcsár, hozzátéve: a nemzetközi szövetségben még most is etalonként tekintenek a 2013-as rendezésre.

„A MOB minden rendelkezésére álló eszközzel segít a rendezőknek” – ígérte meg.

A 2017-ben egyéni világbajnok Szatmári András szerint ha csapatban sikerülne döntőbe jutniuk a hazai világbajnokságon, azzal gyakorlatilag meglenne a tokiói jegyük.

„Elsődleges célunk az, hogy csapatban szerezzünk olimpiai kvótát, mert akkor egyéniben is garantált lenne az indulás” – mondta.

„Összekovácsolódott a csapat, nem titkolt szándékunk, hogy itthon érmet szerezzünk, és szerintem az olimpián is éremesélyesnek számítunk majd” – tette hozzá Decsi Tamás.

Az Óbudai Autójavítóban rendezett sajtóeseményen Csampa Zsolt és Dalnoki Balázs, a Volkswagen márkaigazgatója együttműködési megállapodást írt alá, így a márka a sportág kiemelt támogatója és a vb hivatalos szállítója lett. A cég tizenhárom autót biztosít a vb lebonyolításához és öt járművel támogatja a szövetség napi munkáját.

A vívóprogram bemutatóval zárult, a tíz tusra menő asszót Szatmári nyerte 10:9-re Decsi ellen.

 

(mti)

The post Elindult a jegyértékesítés appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .