Elkezdődött a találgatás, hogy ki lehet Xavi utódja a Barcelonánál

A Barcelona ugyan csak a negyedik a La Ligában, de nagyon sok tehetséges fiatal játékosa van, akikből erős csapatot építhet az új edző. A BBC összeállítása szerint Xavi utódja lehet Mikel Arteta, aki egy spanyol média szerint készen áll arra, hogy a nyáron elhagyja az Arsenalt. Amikor erről kérdezték hétfőn, azt válaszolta: „Kicsoda, én? Nem. Ez teljesen álhír. Jó helyen vagyok a megfelelő emberekkel, és nagyon jól érzem magam itt.”

A Barcelona egykori fiatal játékosa, Arteta rendkívül népszerű a londoni klubban, mert 2019-es irányítása óta visszavezette az Ágyúsokat a Bajnokok Ligájába és a Premier League-címért folytatott küzdelembe. A 41 éves szakember 2025-ig szerződött az Arsenalhoz, és a klub továbbra is bízik abban, hogy marad.

Nagyobb esély van arra, hogy Antonio Conte veszi át a katalán sztárcsapatot, aki 2023 márciusa óta nem dolgozik, tehát szabad. Az 54 éves olasz edző korábban jelentős sikereket ért el olyan klubokban, mint a Juventus, az Inter Milan és a Chelsea.

Visszatérhet Barcelonába Luis Enrique, aki spanyol szövetségi kapitányként a 2020-as Európa-bajnokság elődöntőjébe irányította csapatát, majd elküldték, miután a 2022-es világbajnokságon a nyolcaddöntőben kiesett a spanyol válogatott. Jelenleg a Paris Saint-Germain menedzsere, de nem elégedettek munkájával Párizsban. A legsikeresebb edzői időszakát klubszinten a Barcelonánál érte el: 2014 és 2017 között megnyerte a Bajnokok Ligáját, és két La Liga-címhez, három Copa del Reyhez, a Szuperkupához, a klubvilágbajnoksághoz és a Spanyol Szuperkupához vezette Messiéket. Így lehetséges, hogy Xavi utódja lesz.

Írta a Magyar Hírlap