Érmekért Újvidékre

Elsősorban az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesétől, valamint a férfi kardozóktól egyéniben és csapatban várnak érmeket a szakvezetők a szombattól jövő csütörtökig tartó újvidéki vívó Európa-bajnokságon.

Szilágyi Áron a tavalyi ezüstérmet szeretné tovább fényesíteni:

“Tulajdonképpen a felkészülés az Európa-bajnokságra már megkezdődött szeptemberben, hiszen egész évben végig versenyeztünk világkupákon, grand prix állomásokon. Voltak sikerek, nyertem egy grand prix-t, kétszer is döntőt vívhattam világkupán, úgyhogy bizakodóan tekintek a következő időszak fontos versenyei elé. Az Európa-bajnokságon szeretnék ismét ott lenni a legjobbak között, tavaly ezüstérmet szereztem, jó lenne ismét a dobogón állni, illetve a csapattal is nagyon motiváltak vagyunk.”

Szatmári András friss világbajnokként utazik a kontinensviadalra:

“Azt gondolom, hogy a felkészülés alatt eljutottunk arra a szintre, mint ahol tavaly jártam, innentől már csak igazából rajtam múlik az, hogy hogy fogok teljesíteni. Én jól érzem magam, jó formában is érzem magam, tényleg tavaly magasra tettem a lécet. Próbáltam azért reálisan beállítani, hogy mi az a helyezés igazából, amit idén így el kéne érnem mind az eb-n, mind a vb-n. Szeretnék persze érmet nyerni, az a cél is, hogy minél fényesebbet akár. Meglátjuk hogy fog alakulni, de tényleg a cél az. hogy az első négybe mindenképpen bejussak.”

Márton Anna is szeretne éremmel hazajönni Újvidékről:

“Nagyon bizakodva megyek ki erre az Európa-bajnokságra. Idén a szezonnak a második fele jól sikerült, az összes versenyen érmes voltam. Nyilván ez egy terhet is pakol a vállaimra, hogy sikerüljön átmenteni ezt a jó formát, de a felkészülés az nagyon jól sikerült és bízom abban, hogy ez sikerülni fog.”

Rédli András a csapattal és egyéniben is éremmel térne haza az Európa-bajnokságról:

“Két aranyérmet szeretnénk szerezni, tehát és azt gondolom, hogy nincs magyar sportoló, aki úgy menne ki az Európa-bajnokságra,  hogy ne szeretne nyerni egyéniben, illetve ne szeretne nyerni csapatban, csak erről nem szeretünk annyira beszélni, hiszen szeretjük magunkról a felelősséget vagy a terhet egy picit elhárítani vagy letenni magunkról ezt a dolgot. Bízom benne, hogy jó teljesítményt fogunk nyújtani én magam is illetve a csapat is és akkor ez bármilyen színű éremre elég lehet.”

A vívó Európa-bajnokságon Újvidéken rendezik június 16 és 21-e között.

 

The post Érmekért Újvidékre appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .