Felkészülés: a Fehérvár vereséget szenvedett a Hajduk Split ellen

A Fehérvár a horvátországi edzőtábora során mozgalmas felkészülési mérkőzést játszott pénteken a Hajduk Split ellen…

 

A Fehérvár 5-2-es vereséget szenvedett egy négyszer 30 perces felkészülési mérkőzésen Umagban a horvát bajnoki listavezető Hajduk Split ellen.

A piros-kékek soraiban jó néhány fiatalabb és kiegészítő ember lehetőséghez jutott. Ennek ellenére a magyar csapat Katona M. előkészítése után Szabó Levente találatával megszerezte a vezetést. Néhány perccel később a Hajduk egyenlített, miután a napokban igazolt Kleinheisler László szöglete után Livaja fejelt közelről a hálóba. A második 30 perc végén a Hajduk a vezetést is átvette. Innentől kezdve a horvátok végig megőrizték vezetésüket, az előnyt pedig újabb gólokkal növelték. A Fehérvár erejéből még egy szépítő gólra futotta, az újonnan igazolt Mario Simut a 89. percben 1-3-nál volt eredményes. A negyedik spliti gólt az északmacedón válogatott Aleksandar Trajkovski szögletből tekerte a hálóba. A végeredmény 5-2-es horvát siker lett.

Hajduk Split – Fehérvár FC 5-2
Gólszerzők:
Livaja (23.), Moufi (57.), Kalinic (78.), Tajkovski (103.), Durdov (118.), ill. Szabó L. (19.), Simut (89.)

Fehérvár: Tóth B. (Rockov) – Bese (Simut), Christensen, Szerafimov, Gergényi (Larsen) – L. Kastrati (Tóth T.), Pinto (Bambock), Csongvai (Husvéth, Horváth G.), Katona M. (Pető), Schön (Menyhárt) – Szabó L. (Kovács P.)

fociclub

A Felkészülés: a Fehérvár vereséget szenvedett a Hajduk Split ellen bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.