Férfi kézilabda BL: Tizennégy góllal nyert Portóban a Veszprém

MH/MTI
2024. február 15. csütörtök. 23:23

A vendégcsapat keretéből Ignacio Biosca García, Nagy Benedek és Mikita Vajlupov hiányzott, a hazaiaknál Victor Iturriza, Daymaro Salina és Joao Furtado sem játszhatott.

Rodrigo Corrales bravúros védéseire alapozva a bakonyiak hét perc után már 8-1-re vezettek. A Porto előbb létszámfölényes támadójátékkal, majd nyitott védekezéssel próbálkozott, de a játék képe nem változott, a 23. percben már tíz találat volt a különbség. A hazaiaknak az első félidő hajrájában volt egy 3-0-s sorozatuk, ennek ellenére a szünetben is tízgólos hátrányban voltak.

A második felvonás elején pontosabban kézilabdázott a Porto, mint korábban, de ez az időszak nem tartott sokáig. A negyvenedik percben kilenc góllal vezetett a Veszprém, innen azonban egy újabb 8-1-es sorozatot produkált. Tíz percig nem lőttek gólt a portugálok, ezt kihasználva a vendégek a vártnál is nagyobb magabiztossággal és fölénnyel győztek.

Omar Jahja hat, Nedim Remili, Jehia el-Dera és Ludovic Fabregas öt-öt góllal, Rodrigo Corrales 14, Mike Ulrich Jensen nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez.

BL-csoportkör, 11. forduló, B csoport:
FC Porto (portugál)-Telekom Veszprém 26-40 (11-21)
lövések/gólok: 54/26, illetve 53/40
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 3/2
kiállítások: 2, illetve 6 perc

A két csapat nyolcadik egymás elleni tétmérkőzésén egy döntetlen mellett hetedszer győzött a Veszprém.

A nyolc győzelemmel és három vereséggel álló bakonyiak egy hét múlva a dán GOG-t fogadják. A hat sikerrel, egy döntetlennel és négy vereséggel rendelkező Szeged jövő szerdán a szintén dán Aalborg HB otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Írta a Magyar Hírlap