Hámori Luca az ifi olimpián

Lesz magyar ökölvívó is az ifjúsági olimpián. Hámori Luca öt napja tudta meg, hogy szabadkártyásként részt vehet a buenos aires-i eseményen. A kőszegi ökölvívó Balzsay Károllyal utazik október 8-án.

Az augusztusi ifjúsági világbajnokság után Hámori Luca jól megérdemelt pihenőjét töltötte, amikor villámcsapásként érte a hír, hogy mégis mehet Buenos Airesbe.

“Hihetetlen érzés volt. Pont iskolában ültem és hívott az edzőm, hogy ha ráérek, akkor tudnánk-e beszélni pár percet. Pont szünet volt, mondtam, hogy akkor csörögjön meg pár perc múlva. Mondta, hogy most kapott egy emailt és, hogy ő is most értesült róla, hogy sikerült kvalifikálnom magam. Először azt hittem, hogy viccel. Mondtam is neki, hogy mondja már komolyan, hogy mit akar és akkor mondta, hogy komolyan beszél és tényleg megyek az ifi olimpiára. Hirtelen azt se tudtam, hogy mit mondjak. Nevettem és sírtam egyszerre. Boldog voltam nagyon. Elkezdtem ugrálni. Az osztálytársaim meg is kérdezték, hogy mi a bajom, aztán mondtam nekik. Onnantól már ők is értették.”

Két hét pihenő után nem volt nehéz visszatérnie az edzésekbe.

“Azt hittem, hogy nehéz lesz két hét pihenés után visszaszokni, de aztán saját magamon is meglepődtem, hogy egész jól ment az edzés. Igaz, hogy vb előtt nagyon sokat edzettünk, szóval nem kevés edzés van a hátam mögött. Valószínű ez is az oka meg azért ez motivál is, hogy mehet mégiscsak az ifi olimpiára.”

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség szerint Hámori Luca előtt nagy jövő állhat. Már az ifjúsági olimpiára is nagy tervekkel utazik.

“Egy érmet mindenképpen szeretnék, az a cél és szeretném, hogy az az érem minél fényesebb legyen.”

Az ifjúsági olimpiát október 6-a és 18-a között rendezik Buenos Airesben. Hámori Luca és Balzsay Károly október 8-án indul a versenyek versenyére.

The post Hámori Luca az ifi olimpián appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .