Ibrahimovic: “Bizonyos játékosoknak a nagyszínpadról kell visszavonulniuk…”

Az aktív pályafutását az elmúlt idény végeztével befejező svéd klasszis egy nagy interjúban a szaúdi disszidálókról is beszélt…

(Photo by Mairo Cinquetti/NurPhoto via Getty Images)

Az utoljára az AC Milan csapatát szolgáló veterán svéd klasszis, Zlatan Ibrahimovic a Piers Morgan részére adott bővebb interjúban elmondta a véleményét azokról a játékosokról, akik Szaúd-Arábiába igazoltak:

Volt ajánlatom Kínából is, és volt ajánlatom Szaúd-Arábiából is, pontosan tudom, hogy miről van szó. Mindig is az volt a véleményem, hogy bizonyos futballistáknak igenis a nagyszínpadról kell visszavonulniuk, mert csak az méltó a karrierjükhöz. Az emlékezet a futballtudásodat őrizze meg, ne pedig azt, mennyit keresel. Hiszen azért dolgozunk nap mint nap, hogy kibontakoztassuk a tehetségünket, és nem akarhatunk mást, mint hogy ezzel hagyjunk nyomot a világban. Szóval véleményem szerint bizonyos futballisták nem engedhetnek abból a szintből, ahová eljutottak, nem igazolhatnak gyengébb színvonalú bajnokságokba. De persze vannak olyanok, akiknek ez hiányzott, mert még nem kerestek eleget.”

“A futball mindenhol futball. Összeköti az embereket, egy olyan álom, amelyen mindannyian osztozunk. Profi futballistaként erről elég ennyit gondolni. A szaúdi liga erősödik, az MLS erősödik, Kínában is volt egy csúcspont, bár ott azóta megváltozott a helyzet” – tette hozzá a 42. születésnapját a napokban ünneplő korábbi játékos.

fociclub