Itthon: Húsz drukker megsérült, négyen súlyosan a csütörtöki bolgár-magyar alatt

– írja a bolgár hatóságok közleménye alapján az AP hírügynökség.

Arról, hogy miért övezték ilyen erős indulatok a bolgár-magyar találkozót, illetve mit kavart a bolgár szövetség, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Közel negyven embert vettek őrizetbe, öt rendőr és több mint húsz szurkoló megsérült a csütörtöki bolgár-magyar Eb-selejtező előtti és alatti összecsapásokban Szófiában
A hatóságok szerint négyen súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. Csütörtök este erőszakos zavargásba csapott át a zárt kapus selejtező alatt a Bolgár Labdarúgó Szövetség elleni tüntetés. A mérkőzés emiatt eleve zárt kapus volt. A tömeg autókat gyújtott fel, a rendőrség pedig vízágyút is bevetett, miközben több tiltott tárgyat, köztük például jelzőpisztolyokat is lefoglaltak a drukkerektől.
Magyarország viszont egy utolsó pillanatos góllal kijutott az Európa-bajnokságra.
A meccs ugyan zárt kapus volt, de Szófia utcáin tomboltak az indulatok.

Miért van ekkora botrány a bolgár-magyar meccs előtt? Elmagyarázzuk

Hosszas huzavona után este Szófiában rendezik meg a Bulgária-Magyarország Eb-selejtezőt, zárt kapuk mögött. Az MLSZ szerint „példátlan, komolytalan és sportszerűtlen a bolgár szövetség viselkedése”, és Szijjártó Péter külügyminiszter is „szánalmas bohózatnak” nevezte a meccs körül történteket. De hogy jutottunk ide, és hogyan sikerült a tönk szélére taszítani a bolgár labdarúgást?

(Címlapképünk csütörtök este készült Szófiában.)

Írta a HVG

A Itthon: Húsz drukker megsérült, négyen súlyosan a csütörtöki bolgár-magyar alatt bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.