Jégkorong Erste Liga: Tucatnyi DVTK-gól a sereghajtó otthonában

MH/MTI
2024. február 20. kedd. 22:57

Debrecenben már a második percben vezetést szereztek a fővárosiak, a rivális az ötödikben egyenlített. A nyitó harmad derekán Dobmayer Dominik járt túl Arany Gergely kapus eszén, ám közvetlenül a szünet előtt Aku Kestila kihasználta az emberelőnyt, pontos lövése vágódott Hetényi Zoltán kapujának jobb oldalába.

A 28. percben a kapu elé bepattogó korongot fordulásból Jakabfy Sámuel ütötte be, a hazai hátvédnek ez volt az első találata a szezonban. Kulmala Rasmus, az FTC finn születésű, magyar állampolgárságú csatára azonban beindult, a szünetet nem számítva bő tíz perc alatt klasszikus mesterhármast ütött.

A harmadik gólját hosszas videózást követően ítélték meg. Nolan LaPorte és Dobmayer verekedése is színesítette az összecsapást. Az 51. percben Anton Jeliszejenka szépített. A hajrában emberelőnyben és lehozott kapus mellett támadhatott a DEAC, azonban ez megbosszulta magát, mert üres kapus gólt szerzett az FTC.

Az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban nem volt egy súlycsoportban a sereghajtó és a rájátszásról biztosan lemaradó FEHA19, valamint vendége, a DVTK. Bár Csollák Márkó a hazaiaknak szerzett vezetést, még az első harmadban három góllal válaszolt erre a miskolci együttes, ebből kétszer emberelőnyben. A második felvonásban tovább nőtt a különbség, a záró harmadban pedig gyorsan újabb négy, majd később további három találatot szereztek a Jegesmedvék. A DVTK hátvédje, Szirányi Bence egyéni csúcsnak számító öt gólpasszal, hat ponttal zárt.

A káposztásmegyeri jégcsarnokban tovább folytatódott a BJA HC rossz sorozata, egymás után a nyolcadik vereségét szenvedte el, a Corona Brasov pedig a 4-1-es sikerrel megerősítette második helyét a tabellán. Connor Sills két góllal vette ki részét a sikerből.

Eredmények:
DEAC – FTC-Telekom 4-6 (2-2, 1-1, 1-3)
FEHA19 – DVTK Jegesmedvék 3-12 (1-3, 1-2, 1-7)
Budapest JAHC – Corona Brasov (romániai) 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)

A tabella eleje: 1. FTC-Telekom 82, 2. Brasov 76, 3. Gyergyói HK 67…10. FEHA 28 pont.

Írta a Magyar Hírlap