Két bronzérem a birkózó Európa-bajnokságon

MH/MTI
2024. február 17. szombat. 22:43
Frissítve: 2024. február 17. 23:14

Az FTC világ- és Európa-bajnok klasszisa a 65 kg-ban aratott tavalyi vb-címével olimpiai kvótát szerzett, a román fővárosban pedig egy súllyal feljebb indult. A pénteki előcsatározások során Muszukajev két sima győzelemmel jutott elődöntőbe, melyben az örmény Arman Andreaszjannal fordulatos mérkőzést vívott, és hiába vezetett 5-0-ra, riválisa fordítani tudott ellene.

A pénteki elődöntőben Muszukajevet ápolni kellett, ám a szombati helyosztóra ki tudott állni a francia színekben versenyző Seyfulla Itaev ellen, akit nagy küzdelemben 2–1-re győzött le, és ez azt jelentette, hogy Muszukajev bronzéremmel zárta a kontinensviadalt.

Muszukajev Iszmail 2022-es Eb-diadala után most másodszor állhat fel kontinensbajnoki dobogóra, egyúttal a magyar küldöttség második érmét szerezte Bukarestben, ahol Nagy Bernadett csütörtökön a 76 kilogrammban lett harmadik.

Szombaton megszületett a haramadik magyar érem is, amelyet a 97 kg-os Bajcajev Vlagyiszlav harcolt ki, miután a szlovák színekben versenyző Batyrbek Tcakulovot izgalmas hajrában 4–1-re legyőzte, így a tavalyi Eb-n szerzett harmadik, és az egy évvel korábban nyert ezüstérme után harmadszor is dobogóra állhatott.

Írta a Magyar Hírlap