Kihirdették a jövő évi Nyíltvízi Világkupa-sorozat állomásait

Igaz, még nem ért véget az idei Nyíltvízi Világkupa-sorozat, de már kihirdették a 2024-es helyszíneket, két elég erős kérdőjellel. 

Tavaly novemberben tették közzé az idei Nyíltvízi Világkupa-sorozat versenynaptárát, amely azóta három alkalommal változott, illetve a párizsi versenyt a helyszínen, az időjárási és egészségügyi körülmények miatt törölték. Így nehéz készpénznek venni a World Aquatics közleményét, amelyben a jövő évi versenysorozat állomásait közölték.

2024-ben öt állomást terveznek, a sorozat első versenyére március 23-24-én, Egyiptomban, a Soma Bay-félszigeten kerül sor. Május 25-26-án Szardínia északi részén található Golfo Aranci település partjainál rendezik a második fordulót. Június 1-2-án Portugáliában, Setubalban tartják a Vk sorozat harmadik állomását.

Az utolsó két állomás azonban még jóváhagyásra vár – Hong Kong (Kína) és Eilat (Izrael) mellett egyelőre a „TBC” (To Be Confirmed) rövidítés szerepel, azaz jóváhagyásra vár a helyszín és az időpont is.

Idén viszont még hátra van egy Világkupa-állomás – december 2-3-án a portugáliai Funchal városában ér véget az idei sorozat, ahol Rasovszky Kristóf megszerezheti az összetett győzelmet.

A Kihirdették a jövő évi Nyíltvízi Világkupa-sorozat állomásait bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.