Knoch Viktor olimpiai bajnok is ott lesz a Téli Sportágválasztón

Szombaton a korábbi évekhez hasonlóan ismét reflektorfénybe kerülnek a havas-jeges sportok: ezúttal több mint 20 mozgásformát próbálhatnak ki ingyen az érdeklődők. Az idén ötödik alkalommal megrendezett Téli Sportágválasztóra Knoch Viktor gyorskorcsolya olimpiai bajnok mellett Szuper Levente 98-szoros magyar válogatott jégkorongozó és Miklós Edit, olimpiai hetedik helyezett síelő is ellátogat.

Az V. Téli Sportágválasztóra január 19-én, szombaton kerül sor a Vasas Jégcentrumban. A Jégpalotában nem kevesebb, mint 3600 m²-nyi terület várja, hogy birtokba vegyék a téli sportok jelenlegi és leendő rajongói. A több mint 20 kipróbálásra csábító mozgásforma között megtalálható a jégkorong, a jégtánc, a műkorcsolya, a rövidpályás gyorskorcsolya, a curling, a szánkózás és a fakutyázás. A Jégpalota mellett pedig egy 30 méteres lesiklópálya ad lehetőséget az alpesi síelésre és snowboardozásra.

A rendezvény színvonalát emeli, hogy tiszteletüket teszik a téli sportágak legismertebb hazai képviselői és bajnokai, akikkel a látogatóknak nemcsak beszélgetni lesz lehetőségük, de akár együtt sportolni is. Akikkel már biztosan találkozhatnak az érdeklődők: Knoch Viktor gyorskorcsolya olimpiai bajnok, Szuper Levente 98-szoros magyar válogatott jégkorongozó és Miklós Edit olimpiai hetedik helyezett síelő.

A sportélményeken túl értékes nyeremények buzdítanak részvételre. A sportbarátok pecséteket gyűjthetnek az egyes helyszíneken, a füzettel pedig ajándéksorsoláson vehetnek részt.

A nap méltó zárásaként, 18 órától a Vasas és Gyergyószentmiklós profi sportolói mérik össze erejüket a jégen. A felnőtt bajnoki jégkorongmérkőzést szintén díjmentesen tekinthetik meg a  szurkolók.

RENDEZVÉNYINFORMÁCIÓ

V. Téli Sportágválasztó – Mozogj télen is!

A Téli Sportágválasztó, mint minden Nagy Sportágválasztó rendezvény, DÍJMENTESEN látogatható, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT.

Helyszín: Vasas Jégcentrum, 1046 Budapest, Homoktövis u 1.

Időpont: 2019. január 19., szombat, 10–17 óra

Megnyitó: 2019. január 19., szombat, 11 óra

Megközelítés:

A Vasas Jégcentrum könnyen és gyorsan megközelíthető Újpest felől, a Váci út vagy a Külső Szilágyi út irányából, illetve Budáról a Megyeri hídon keresztül. Az autóval érkezőket nagyszámú, ingyenes parkoló várja. A helyszín tömegközlekedéssel is többféleképpen elérhető (a 14-es villamossal, illetve a 20-as, a 30-as, a 122-es vagy a 296-os busszal), leszállni minden esetben a Homoktövis utcai megállónál kell.

Bejárat:

A Téli Sportágválasztó bejárata a Jégpalota főbejárata lesz, ahol a regisztrációs karszalag átvétele után léphetnek be a látogatók a rendezvényre.

Felszerelések:

A rendezvényen az egyes téli sportágak helyszínei csúszósak, jegesek lehetnek, így ennek megfelelő téli ruházat és lábbeli ajánlott.

A Jégpalotában lehetőség van korcsolyabérlésre, de csak korlátozott számban, ezért arra kérjük a saját korcsolyával rendelkezőket, hogy hozzák magukkal sporteszközüket. Így biztosan lesz lehetőségük kipróbálni a jeges sportágakat.

The post Knoch Viktor olimpiai bajnok is ott lesz a Téli Sportágválasztón appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .