Kongói DK válogatott támadót szemelt ki az FC Porto! – sajtóhír

Ekrem Konur információi alapján a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Liga Portugal Betclic) szereplő FC Porto kongói DK válogatott támadóra vetett szemet…

(Photo by Pedro Loureiro/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Ekrem Konur értesülései szerint felhívta magára az FC Porto figyelmét az SC Braga kongói DK válogatott támadója, Simon Banza. A 27 esztendős futballista remek teljesítményt nyújt az aktuális idényben, így nem csoda, hogy a Porto szemet vetett rá. Banza korábban megfordult egyébként a Ligue 1-ben is a Lens színeiben, ám a francia együttesben nem igazán tudta megvetni a lábát a kezdőben. 

Simon Banza a 2021/2022-es szezont a szintén portugál Famalicaonál töltötte kölcsönben a Lenstól, ahol 29 bajnokin 14 találatig jutott. A 2022-es nyári átigazolási időszak során a Braga lecsapott rá, a klub közel 3 millió eurót fizetett érte Lensnak. Banza az aktuális idényben elképesztő formában van, hiszen 33 tétmérkőzést követően 21 gólnál jár. Szerződése 2027 nyaráig köti a Bragához, a transfermarkt pedig 16 millió euróra becsüli a piaci értékét.

fociclub

A Kongói DK válogatott támadót szemelt ki az FC Porto! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.