Könnyed hazai sikerrel hibátlan maradt a Győr

MH/MTI
2024. január 6. szombat. 17:57

Legutóbb november közepén, még a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt lépett pályára a Bajnokok Ligájában – az 52. születésnapját egy napja ünneplő – Ulrik Kirkely vezetőedző együttese, amely szerdán a NEKA ellen 43-28-ra megnyert bajnoki mérkőzéssel vette fel a fonalat. A mezőnyben egyedüliként hibátlan kisalföldi gárda vendége az a svéd Sävehof volt, amely pont nélkül utolsó az A csoportban. Ez hazai sikert vetített előre, akárcsak az, hogy a Győr mind a kilenc eddigi egymás elleni találkozót megnyerte.

Veronica Kristiansen hatszor, Kari Brattset ötször, a győri mezben 150. mérkőzését játszó Győri-Lukács Viktória négyszer volt eredményes. Solberg 13, Duijndam 8 védéssel járult hozzá az október végi, svédországi 29-26-os sikernél jóval könnyedebb, 39-20-as diadalhoz.

A Győr egy hét múlva az Odenséhez látogat.

A csoportok első hat helyezettje jut tovább, az első kettő közvetlenül a negyeddöntőbe, a 3-6. helyezettek pedig a rájátszás első körébe. Az utolsó két helyen zárók számára lezárul az európai kupaidény. A négyes döntőre június 1-jén és 2-án kerül sor a budapesti MVM Dome-ban.

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 9. forduló, A csoport:
Győri Audi ETO KC-IK Sävehof (svéd) 39-20 (19-7)
Lövések/gólok: 50/39, illetve 47/20
Gólok hétméteresből: 1/1, illetve 1/0
Kiállítások: 2, illetve 2 perc

Írta a Magyar Hírlap