Kopasz Bálint a vb dobogót célozza meg

Kopasz Bálint 10 év után szerzett az Európa-bajnokságon ezüstérmet a magyar kajakosok közül 1000 méteren. Az algyői sportoló még csak 20 éves, de már most mindenki tudja, hogy számolni kell vele.

Első felnőttek között töltött szezonjában rögtön szerzett érmet is. Amire eddigi pályafutása alatt a legbüszkébb.

“Én a legbüszkébb arra vagyok, hogy két évvel ezelőtt 18 éves voltam és sikerült a felnőtt mezőnybe betörnöm, ami hatalmas szó, hiszen a kajak sportban ilyen fiatalon nagyon ritka és nagyon nehéz a felnőttek között helyt állni. Én a legjobb ezer méteres versenyző vagyok az országban, ugye ezer méter kajakban egy olimpiai szám, a legértékesebbnek tekintik és nagyon örülök neki, mert egyre szebb eredményeket érek el nemzetközi versenyeken, úgyhogy ezt emelném ki igazából. Most a legbüszkébb az európa-bajnoki második helyezésre vagyok, amit most értem el Belgrádban.”

Július 13-án újabb nagy mérföldkőhöz érkezik a 20 éves kajakos.

“Július 13-án megrendezésre kerül egy második válogatóverseny Szolnokon, igazából második fordulónak is tekinthetjük ezt és ismét csak meg kell nyernem ezer méteren itt a hazai közönség előtt a távomat, hogy kijuthassak a világbajnokságra és indulója legyek. Ez a cél kitűzésem és, hogy ha oda kijutottam, akkor dobogós helyen szeretnék végezni.”

Kopasz Bálint még csak 20 éves, de már európa-bajnoki ezüstérmesnek mondhatja magát. Augusztus végén a világbajnokságán tovább folytathatja az érmek gyűjtögetését.

The post Kopasz Bálint a vb dobogót célozza meg appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .