Kovács Bálint futamgyőzelemmel őrizte meg első helyét összetettben

A H-Moto Team ifjú tehetsége egy szó szerint elbukott, majd egy hatalmas küzdelemben megnyert versenyt követően 11 pontos előnnyel várja az IDM Suzuki Cup következő állomását, míg a Supersport 300-ban induló Kakuszi Ádám ezúttal nem tudott pontot szerezni a csehországi Mostban.

A múlt hétvégén a csehországi Mostban folytatódott az IDM bajnoki sorozata, amelyben ezúttal ismét két versenyzővel állt a rajtrácsra a H-Moto Team. Kovács Bálint 2019-ben már a második teljes szezonját teljesíti az erős nemzetközi mezőnyben: a 17 éves motoros ezúttal sem vallott szégyent, – a Most előtti három futamot megnyerte –, és ezúttal is megszerezte a pole pozíciót a Suzuki Cup kategóriában. Azonban a szombati versenyen az esős körülmények között a negyedik körben kicsúszott, így ezúttal nem szerzett pontot, míg a futamot éppen a legnagyobb riválisa húzta be. Vasárnap aztán kiküszöbölte a csorbát Bálint, és a csapat szerelőinek bravúrja után – 17 óra alatt adtak alá egy versenyképes Suzukit – ő sem akart mögöttük elmaradni, és hatalmas csatában, 18 ezreddel ugyan, de legyőzte nagy riválisát, így két versenyhétvégével a szezon vége előtt 11 ponttal vezet összetettben.

 

„A hétvégen a csehországi Mostban folytattam idei szereplésemet a Suzuki Cupban, ami nyugodtan kijelenthető, felemásra sikeredett. A szombati napot abszolút meghatározta az időjárás, hiszen végig esőben kellett a pályán teljesíteni, és annak ellenére, hogy már nem ez az első évem ezres motorral, ilyen körülmények között még nem szereztem elég tapasztalatot. Talán ennek is tudható be, hogy az edzésen és a versenyen is buktam, utóbb elég nagyot, így köszönettel tartozom a szerelőimnek, hogy egyáltalán vasárnap rajthoz tudtam állni. A második futam aztán igazi ütközet volt, hiszen a verseny közepéig láttam, hogy nem tudok előnyt kiépíteni ezért taktikát váltottam, előre engedtem a riválisomat, ám innentől kezdve én tapadtam rá. Két körrel a vége előtt úgy gondoltam, képes leszek elmenni mellette és simán megnyerni a futamot, ám nem tudtam leszakítani, sőt az utolsóelőtti kanyarban megelőzött. Ám a célegyenesre fordulva nekem jött ki jobban a kigyorsítás, és szélárnyékból kibújva ezredekkel ugyan, de sikerült nyernem. Az összetett miatt létfontosságú győzelmet arattam” – mondta Kovács Bálint.

Csapattársa, a legutóbbi magyar bajnoki futamon dobogóra álló Kakuszi Ádám szintén rajthoz állt Mostban, a Supersport 300 kategóriában. A 16 éves motoros ugyan mindent megpróbált a jó szereplés érdekében, ám ezúttal – a lausitzringi idénynyitóval ellentétben – nem sikerült pontot szereznie, hiszen szombaton a 16., míg vasárnap a 18. helyen intették le.

„Nagyon zavaró volt a számomra, hogy amíg pénteken a szabadedzéseken sikerült a 19. időt elérnem és a beállítások terén is közel jártunk az elképzeltekhez, addig szombaton végig esett az eső, így az előző napi munkát ki is dobhattuk azonnal. Csak az első időmérőre mentem fel a pályára, és végül a 20. rajthelyet tudtam megszerezni. A szombati esős futamon a rajtot követően jelentősen visszaestem, mert előttem elesett valaki, így rengeteg időt veszítettem, mire kikerültem. A futamon végül a 16. helyig tudtam visszakapaszkodni, azaz még ilyen körülmények között is kis híján pontot tudtam szerezni. Vasárnap a warm up-nak nagy szerepe volt, hiszen újra elővettük a pénteki beállításokat, ugyanis napos időben került sor az edzésre és a versenyre is. A rajtnál sajnos ezúttal is többen megelőztek, ám a 18. helyig sikerült felzárkóznom úgy, hogy az addigi legjobb köridőmet is megjavítottam több mint egy másodperccel. Összességében elégedett vagyok, hiszen majdnem sikerült pontot szereznem egy olyan erős nemzetközi mezőnyben, amelynek több tagja is ott megy a világbajnokságon” – jelentette ki Kakuszi Ádám.

The post Kovács Bálint futamgyőzelemmel őrizte meg első helyét összetettben appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .