Kovács Bálint űridővel lett magyar bajnok a Hungaroringen

A H-Moto Team csapata ez elmúlt hétvégén is ott volt a versenypályákon, és ha már a Hungaroringen és a Red Bull Ringen pályára gurultak a motorosai, szép sikereket értek el. Kovács Bálint a mogyoródi aszfaltcsíkon szenzációs időt teljesítve – 1:50.7 a versenyen – megnyerte az ezresek futamát, és ezzel a sikerrel egy fordulóval a vége előtt megszerezte pályafutása első felnőtt magyar bajnoki címét. Az ADAC Junior Cup mezőnye ismét – sorozatban harmadszor – a MotoGP sztárjai előtt, a világbajnokság betétfutamaként állt rajthoz, és a H-Moto Team 15 éves motorosa, Kakuszi Ádám ezúttal is helyt állt, hiszen az újabb két pontot jelentő 14. helyen végzett

A csapat életében most jött el az egyik – ha nem a legfontosabb – hétvége, hiszen a Hungaroringen egyrészt folytatódott a Magyar Bajnokság, másrészt a verseny helyszínén tartotta a magyar gárda az immáron hagyománnyá vált H-Moto Napot. Utóbbin vendégül látták leghűségesebb szurkolóikat, valamint véradással segítették a bajba jutottakat. Ám ezúttal a nap végére az egész rendezvény ünneplésbe csúcsosodott ki, ugyanis Kovács Bálint nemcsak a pole pozíciót szerezte meg, hanem az elmúlt évek legjobb magyar köridejét is megfutotta a versenyen – 1:50.7-es ideje egészen fantasztikus teljesítmény –, ráadásul megnyerte a viadalt. Ez pedig azt jelentette, hogy a 16 éves tehetség egy fordulóval a vége előtt megszerezte pályafutása első felnőtt bajnoki címét.

„Egész nap folyamatosan tudtam gyorsulni, a motor beállításaival is jó irányba haladtunk. Az időmérőn is éreztem, nagyon jó eredményt érhetek el, hiszen már ekkor 1:52-es köridővel szereztem meg a pole pozíciót. A futam kifejezetten jól sikerült, hiszen egy kivétellel valamennyi körömben képes voltam 1:51-es időre, sőt, a verseny végén megfutottam életem eddigi legjobbját is. Ezzel a győzelemmel már behozhatatlan előnyre tettem szert, így már elmondhatom magamról, hogy az ezresek között magyar bajnok vagyok. Nagyon köszönöm a csapatomnak a sok segítséget, hiszen nélkülük ez nem sikerülhetett volna” – jelentette ki Kovács Bálint, aki két hét múlva Lausitzringen ismételten az IDM Suzuki Cup sorozatban áll rajthoz, ahol szintén esélye van a bajnoki cím megszerzésére.

A H-Moto Team másik ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám az elmúlt hétvégén folytatta szereplését az ADAC Junior Cup sorozatban. A világ egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnye újfent a MotoGP mezőnyével együtt, ezúttal Spielbergben állt rajthoz, ahol Ádám ezúttal is értékes pontokat szerzett.

„Ezúttal az első nap sikerült jobban. Mindkét edzésen esett az eső, de így is sikerült egy nyolcadik és egy tizenegyedik időt motoroznom. Szombaton sajnos száraz körülmények között nem sikerült megtartanom ezt az előkelő helyemet, ám a tizenötödik pozíció miatt sem elégedetlenkedtem, főleg annak tükrében, hogy a tavalyi időmet sikerült két másodperccel megjavítanom. A futamon aztán még ezen is sikerült fél másodpercet javítanom, mégpedig úgy, hogy az egész verseny alatt egy négyes bolyban csatáztam. Sajnos az utolsó előtti kanyarban egy helyet veszítettem, ám így sem vagyok elégedetlen, hiszen ismét pontszerzőként zártam. A szeptember végi, Assenben rendezendő utolsó fordulóig megpróbálok minél többet edzeni” – mondta Kakuszi Ádám.

The post Kovács Bálint űridővel lett magyar bajnok a Hungaroringen appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .